Mafini sa višnjama

Mafini sa višnjama

Osvežavajući mafini sa višnjama savršena su lagana kiselo-slatka poslastica.

Mafini sa višnjama

Sastojci

  • 200-250 g očišćenih višanja
  • 3 jajeta
  • 9 kašika šećera
  • 135 ml mleka
  • 135 ml ulja
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 10 kašika brašna

Priprema:

Penasto umutiti jaja i uz stalno mućenje dodati šećer i vanilin šećer. Doliti mleko i ulje i uz mućenje polagano dodavati brašno sa praškom za pecivo. Mutiti mikserom dok se ne dobije ujednačena masa. Poređati korpice za mafine u pleh sa kalupima za mafine. Napuniti smesom 2/3 korpica, pa dodati višnje. Mafine peći na 200 stepeni oko 15 minuta. Mafini sa višnjama su spremni za degustaciju.

Mikseri: Efikasni i pouzdani saveznici u kuhinji

Mikseri su nezaobilazni uređaji u svakoj kuhinji. Njihova primena je toliko široka da je nemoguće navesti sve za šta ih možete koristiti. Mikseri su neophodni za mućenje jaja, pravljenje šlaga od belanaca, mešanje testa za pripremu kolača, raznih glazura i smesa… Ni jedan iole komplikovaniji recept se praktično ne može zamisliti bez njih.

Ručni mikser je pokretan, fleksibilan i efikasan. Zbog toga što niste vezani za jedno mesto možete se slobodno kretati po kuhinji dok ga koristite. Ručni mikser pogodan je kada je potrebno spremati više stvari istovremeno, tako da je dovoljno zameniti mu mutilice, ili ih oprati, i preći na drugu posudu u kojoj su sastojci.

Štapni mikser je još fleksibilniji. Jedna mutilica omogućava mu da dospe do dna uskih posuda tako da je izuzetno efikasan za pravljenje pene za kafu, mućenje šejkova ili smutija, mešanje sastojaka napitaka itd. Štapni mikser može se koristiti i kao klasični ručni, ukoliko mutilica odgovara tipu namirnica koji se koristi i željenoj gustini smese.

Stoni mikser vezan je za podlogu – radni sto ili drugi kuhinjski element, što mu omogućava veću snagu i ravnomernije mešanje i mućenje sastojaka, a Vama oslobađa ruke za druge poslove. Stoni mikser, za razliku od ostalih, dolazi sa sopstvenim postoljem i posudom za mućenje.

Ovi kuhinjski aparati izuzetno su korisni i praktično nezamenljivi u kuhinji.

Prijatno!

Podelite