Coralova Kuhinja

Novogodišnje i božićne praznike, najlepše i najsvetlucavije doba godine, obojte i ulepšajte mirisnim i zavodljivim novogodišnjim kolačićima. Zavodljiv miris cimeta i novogodišnji kolača na trpezi neka ispune Vaše tople domove novogodišnjom magijom i čarolijom.

U pravljenje i dekoraciju Vaših omiljenih kolača uključite Vaše najmlađe članove. Zajednički podvrnite rukave, u novogodišnjem duhu i raspoloženju, uz novogodišnje vesele melodije, omiljenim novogodišnjim kolačima začinite i ulepšajte prazničnu atmosferu i ovaj magični period u godini.

Povodom predstojećih praznika želimo vam svima puno sreće, ljubavi, blagostanja, sloge i mira. 

Praznični recepti

Novogodišnji medenjaci

Mirišljavi i ukusni novogodišnji medenjaci, u čijem ukrašavanju uživa cela porodica, obradovaće sve ukućane i učiniti da magičan doživljaj Nove godine bude potpun. 

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 2 žumanceta
  • 250 gr šećera
  • 2 kašike meda
  • 250 gr brašna
  • cimeta po ukusu
  • malo sode bikarbone

Sastojci za glazuru:

  • 1 belance
  • 250 g šećera u prahu
  • 1 kašikica soka od limuna

Priprema:

Penasto umutite jaja sa žumancima, pa dodajte šećer i med. Uz stalno mućenje polako dodajte brašno, cimet i sodu bikarbonu. Mutite dok se ne dobije ujednačena glatka masa.

Testo prebacite na površinu posutu brašnom, premesite i testo rastanjite na debljinu oko pola centimetra. Koristeći novogodišnje modle isecite u testu medenjake željenog oblika. Poređajte medenjake na pleh obložen papirom za pečenje. Zagrejte rernu na 180°C i pecite medenjake dok ne porumene.

Kada se medenjaci ohlade napraviti glazuru za ukrašavanje. Umutite belance polako dodajući šećer u prahu. Kada smesa bude gusta dodajte kašiku soka od limuna. Ovu smesu podelite na onoliko delova koliko imate boja za kolače. U smesu dodajte prehrambene boje, sipajte u špric za ukrašavanje i ukrašavajte medenjake po želji.

Prijatno!

Praznični recepti

Puter keksići

U iščekivanju Nove godine, obradujte sebe i Vama drage osobe neodoljivim puter keksićima pripremljenim u našem aparatu za kolačiće MB-1400

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 1 šolja šećera
  • 120 gr putera
  • 4 kašike mleka
  • 2 šolje brašna
  • 1 šolja kokosovog brašna
  • 1 vanilin šećer
  • ½ kesice praška za pecivo

Priprema:

Penasto umutiti jaja, pa postepeno dodavatiti šećer, vanilin šećer, puter sobne temperature i mleko. Uz stalno mućenje polagano dodati kokosovo brašno i brašno sa praškom za pecivo.

Dobro umesiti testo. Testom puniti kalupe u prethodno zagrejanom aparatu za keksiće MB-1400 i peći dok ne dobiju zlatno žutu boju.

Prijatno!

Praznični recepti

Gurabije

Pripremite gurabije, autentične i jedinstvene praznične kolačiće, koji će obradovati sve ukućane i ulepšati Vaše božićne i novogodišnje praznike. 

Sastojci:

  • 1 čaša integralnog brašna
  • 1 ½ čaša belog brašna
  • 125 g putera
  • 1 jaje
  • 2/3 čaše jogurta
  • 2 kašike šećera
  • 1 prašak za pecivo

Priprema:

Dobro izmešajte dve vrste brašna sa praškom za pecivo. U dublju posudu sipajte 2 šolje brašna i dodajte puter. Mutite Coral ručnim mikserom MX-350 dok se sastojci ne sjedine. Nastavite mućenje uz postepeno dodavanje ostalih sastojaka, osim preostalog brašna, dok se sastojci ne sjedine, pa postepeno dodajte preostalo brašno dok se ne dobije mekano testo.

Testo premesite na površini posutoj brašnom. Testom puniti kalupe u prethodno zagrejanom aparatu za keksiće MB-1400 i peći dok ne dobiju zlatno žutu boju. Tople gurabije posuti prah šećerom.

Prijatno!

Prijavite se

Nemate nalog?

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo unapredili Vaše iskustvo na našem sajtu. Korišćenjem našeg sajta prihvatate korišćenje kolačića.
Počnite da kucate kako biste videli proizvod koji tražite.
Prodavnica
0 Lista želja
Moj nalog
Početna