Hranljiva pileća čorba sa pirinčem idealna je kao početak zajedničkog porodičnog ručka.
SASTOJCI
- 1-2 kašike maslinovog ulja
- 400 g pilećih grudi iseckanih na kockice
- 1 iseckani crni luk
- 2-3 šargarepe iseckane na kolutove
- 3 seckane stabljike celera
- ½ iseckane žute paprike babure
- 1 šolja iseckanog mladog crnog luka
- 2 usitnjena čena belog luka
- 2 l bistre pileće supe
- 2 lista svežeg bosiljka
- so, biber i vegeta po ukusu
- ½ šolje opranog i oceđenog pirinča dugog zrna
- iseckan svež peršun
PRIPREMA:
U dubljoj posudi na zagrejanom ulju propržite piletinu sa svih strana. Dodajte sve sastojke za čorbu i dobro promešajte. Kuvajte čorbu dok pirinač i povrće ne omekšaju. Začinite čorbu po ukusu. Pre serviranja čorbu pospite svežim peršunom. Po želji u čorbu nakapajte par kapi limuna. Vaša pileća čorba sa pirinčem je spremna za degustaciju.
KAKO KASEROLE U NAŠOJ PONUDI POMAŽU U KUHINJI
Kaserole dolaze u najrazličitijim oblicama, materijalima i funkcijama. Plitke više podsećaju na tiganje dok su duboke bliže klasičnom posuđu. Neke se koriste na ringli šporeta, neke u rerni, a neke na svim izvorima toplote.
Savršene su za pripremu obroka za celu porodicu, za jela sa puno sastojaka, brzo prženje ili dugo sporo dinstanje. Nemoguće je bez njih zamisliti tradicionalnu mediteransku kuhinju ali i modernu koja zahteva mnogo dinamičnije kuvanje.
Kaserola se može koristiti i u rerni ukoliko je napravljena od izdržljivog materijala poput INOX-a. Koristite ih za pečenje jela poput musaka, ali i za prebranac koji se samo zapeče nakon kuvanja na ringli.
Izuzetno su praktične za rukovanje i posluživanje. Obično imaju dve ručke koje dozvoljavaju sigurno nošenje, mada nisu retke i one sa drškom, pogotovo ukoliko su manjih dimenzija.
Jednom kupljene, postaće neizostavni deo Vaših svakodnevnih kuhinjskih čarolija i pomoći će Vam da se izborite sa svim izazovima!
Prijatno!