Riblja čorba – recept za zdravije obroke

Riblja čorba recept je koji se sprema samo u posebnim prilikama, na slavama i eventualno jednom-dvaput mesečno kada vreme dozvoli posetu ribljoj pijaci. Međutim, kada bi se znale sve zdravstvene koristi ovog jela, mnogo češće bi se na našoj trpezi nalazila riblja čorba – recept bismo toliko dobro upamtili da nam ne bi bio potreban nikakav podsetnik.
Riblja čorba izuzetno je zdrava i korisna. Riba je bogata dobrim omega-3 masnim kiselinama koje u našem telu imaju funkciju u snižavanju nivoa holesterola, smanjivanju rizika od bolesti srca i srčanog udara, spuštanju krvnog pritiska, smanjivanju upala, a pozitivno utiču i na sposobnost pamćenja, kao i na zdrav izgled vaše kože i kose.
Osim ribe, riblja čorba sadrži i beli luk koji je prirodni antibiotik, ima antikancerogeno dejstvo i pozitivno utiče na gubitak kilograma, dok je paradajz bogat antioksidantima i vitaminima A i C koji čuvaju strukturu DNK lanca i likopenom koji čuva vid sa starenjem.

Potrebne namirnice:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 veliki beli luk, iseckan
- 1 zelena paprika, iseckana
- 3 konzerve iseckanog paradajza (bez soli)
- 1 šolja suvog crvenog vina
- 4 čena belog luka, sitno iseckanog
- 4 kašike svežeg začina (majčina dušica, ruzmarin ili bosiljak)
- 2 lovorova lista
- pola čaše crnih maslina (bez koštica), isečenih
- 1 konzerva pasulja (oko 400-500 g), ispranog i oceđenog
- pola kilograma tune isečene na komade od 6-7 cm
- 2 kašičice semena morača, blago zgnječenog
- pola šolje izrendanog parmezana
- prstohvat soli i bibera, po ukusu
Riblja čorba u sosu od paradajza
U loncu propržite luk i papriku dok ne omekša. Dodajte paradajz, vino, beli luk, začine, lovorov list i masline. Krčkajte 20 minuta.
Dodajte pasulj, ribu, morač, so i biber. Krčkajte dok riba ne bude gotova, oko 10 minuta. Nakon toga izvadite lovorov list.
Poslužite u činijama posuto parmezanom.
Prijatno!
Preporučeni proizvodi:
Krčko SC-360 Selection – Aparat za sporo kuvanje 5,5 l
Slični recepti iz kategorije:
Gulaš od svinjskog mesa – Domaćinski recept
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
Paradajz sos
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
Gulaš od zeca
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Domaći kuvani kupus u Super Krčku
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Domaće sardine u Super krčku
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Čorba od kukuruza šećerca
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Gulaš u kotliću
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Gulaš u Super Krčku
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Teleća džigerica
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Pileći gulaš – Tradicionalni recept
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Boršč – Nacionalno rusko jelo
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari