Gulaš od zeca
Kaloričan gulaš od zeca, recept je za savršen ručak za hladne zimske dane. Verujte, u skorije vreme nešto bolje nećete probati!
Sastojci:
- 1 ½ – 2 kg zečijeg mesa
- ½ kg crnog luka
- 100 g slanine
- 2 dl ulja
- 2 veće šargarepe
- 2-3 čena belog luka
- 2 dl kuvanog paradajza
- 1 kašičica aleve paprike
- 2 veća krompira
- vegeta, biber, so po ukusu
- ruzmarim po želji
Priprema – Gulaš od zeca:
Na tihoj vatri kratko propržiti iseckanu slaninu, po potrebi dodati ulje, seckan crni luk, šargarepu iseckanu na kolutove, promešati i sve kratko prodinstati. Dodati zečije meso iseckano na kockice, dobro promešati, naliti vodom i poklopiti.
Na svakih 10-15 minuta proverite da li je voda isparila i ako ima potrebe dolivajte vodu uz povremeno mešanje. Kada je meso na pola gotovo preliti ga sokom od paradajza, dodati iseckan beli luk, alevu papriku, vegetu, biber, so i ruzmarin po ukusu. Promešati i ostaviti na vatri oko 15 minuta, pa dodati krompir isečen na veće kockice.
Kuvati gulaš od zeca dok meso i krompir ne postanu mekani. Kao prilog uz gulaš od zeca poslužiti palentu ili knedle od brašna. Kašičicom knedle stavljati u gulaš. Sačekati par minuta da se knedle skuvaju i poslužiti gulaš.
Prijatno!