Glavno jelo, Recept dana, Recepti, Recepti za Super Krčka

Gulaš od zeca

Gulaš od zeca recept za Slow Cooker krčko lonac

Kaloričan gulaš od zeca, recept je za savršen ručak za hladne zimske dane. Verujte, u skorije vreme nešto bolje nećete probati! 

Sastojci:

  • 1 ½ – 2 kg zečijeg mesa
  • ½ kg crnog luka
  • 100 g slanine
  • 2 dl ulja
  • 2 veće šargarepe
  • 2-3 čena belog luka
  • 2 dl kuvanog paradajza
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 2 veća krompira
  • vegeta, biber, so po ukusu
  • ruzmarim po želji

Priprema – Gulaš od zeca: 

Na tihoj vatri kratko propržiti iseckanu slaninu, po potrebi dodati ulje, seckan crni luk, šargarepu iseckanu na kolutove, promešati i sve kratko prodinstati. Dodati zečije meso iseckano na kockice, dobro promešati, naliti vodom i poklopiti.

Na svakih 10-15 minuta proverite da li je voda isparila i ako ima potrebe dolivajte vodu uz povremeno mešanje.  Kada je meso na pola gotovo preliti ga sokom od paradajza, dodati iseckan beli luk, alevu papriku, vegetu, biber, so i ruzmarin po ukusu. Promešati i ostaviti na vatri oko 15 minuta, pa dodati krompir isečen na veće kockice.

Kuvati gulaš od zeca dok meso i krompir ne postanu mekani. Kao prilog uz gulaš od zeca poslužiti palentu ili knedle od brašna. Kašičicom knedle stavljati u gulaš. Sačekati par minuta da se knedle skuvaju i poslužiti gulaš.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *