logo-coral

Dobro došli na Fagor.RS, zvaničnu prezentaciju kompanije Apejron d.o.o., distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica, Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Prijava na imejl bilten

piletina-sa-prsutom-i-pecurkama

Piletina sa pršutom i pečurkama

Piletina sa pršutom i pečurkama osvojiće Vas na prvi zalogaj jer kombinacija pršute i pečurki je kao mali raj za Vaše nepce. Piletina sa pršutom i pečurkama postaće Vaše omiljeno jelo.

piletina sa prsutom i pecurkama

Sastojci

  • 100 g iseckane pršute
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 250 g isečenih pečurki
  • 1 kg pilećeg filea isečenog na kockice
  • 1 srednji crni luk isečen na listiće
  • 2 veća usitnjena bela luka
  • 2 šolje pileće bistre supe ili vode
  • 2 kašike pasiranog paradajza
  • 1 šolja sitno seckanog paradajza
  • 2 kašičice suve žalfije
  • 1 grančica ili 2 kašičice ruzmarina
  • 2 lista lovora
  • vegeta, so i biber po ukusu

Priprema:

Na zagrejanom ulju i programu SAUTE oko 2 minuta propržite seckanu pršutu. Dodajte pečurke i nastavite dinstanje oko 10 minuta. Proprženu pršutu i pečurke odložite sa strane u manju posudu. U isto ulje u ekspres loncu dodajte piletinu i dinstajte dok piletina ne porumeni.

Potom dodajte crni i beli luk, supu, pasirani paradajz, seckani paradajz, začine i sve dobro promešajte. Ugasiti funkciju SAUTE, zatvorite poklopac ekspres lonca i podesite program MEAT/STEW na 10 minuta. Nakon 10 minuta, ispustite pažljivo pritisak na ekspres loncu i polako otvorite poklopac. Dodajte pečurke i pršutu i sve dobro promešajte. Piletina sa pršutom i pečurkama je gotova. Jelo poslužite toplo.

Električni lonac Coral EL-1500 Gourmet jedan je od najuniverzalnijih i najpraktičnijih kuhinjskih aparata na tržištu. U sebi sadrži sve funkcije koje su Vam neophodne za zdravo i efikasno kuvanje ukusnih jela.

Kuvanjem pod pritiskom hrana se kuva na temperaturi višoj od temperature ključanja vode. Zbog toga se brže termički obrađuje te ne dolazi do gubljenja hranljivih materija.

Sporo kuvanje ima slične nutritivne koristi ali ih postiže na drugi način. Dugim sporim kuvanjem čuvaju se najosetljivije hranljive materije poput vitamina, koje se na visokim temperaturama lako razgrađuju.

Prijatno!

Podelite