Domaći Ajvar
Domaći ajvar, srpski kavijar, otvoriće Vam apetit i učiniti Vaša jela slasnijim!
DOMAĆI AJVAR – SASTOJCI
- 4 kg sveže crvene paprike
- 1 ravna kašika soli
- 1 ravna kašika šećera
- 250 ml ulja
PRIPREMA:
Papriku operite i ispecite. Pečene paprike posolite i ostavite da odstoje 20-ak minuta, a zatim ih ogulite i sameljite na mašini za meso. Dodajte ulje, ećer i so, promešajte, sve prespite u keramičku posudu Super Krčka i poklopite. Krčkajte na poziciji HIGH 7 sati. Vruć ajvar sipajte u tegle koje ste prethodno zagrejali u rerni na 100°C tokom 10 minuta. Kada se ajvar ohladi spreman je za odlaganje ili konzumiranje. Uz šta Vi najčešće kombinujete domaći ajvar?
Prijatno!
Preporučeni proizvodi:
Digitalni Super Krčko DC-400 – Aparat za sporo kuvanje 6,5 l
Ocenjeno sa 5.00 od 5
Krčko SC-360 Selection – Aparat za sporo kuvanje 5,5 l
Slični recepti iz kategorije:
25
jan
Gulaš od svinjskog mesa – Domaćinski recept
- Objavljeno od strane Fagor Admin
16
maj
Paradajz sos
- Objavljeno od strane Fagor Admin
11
maj
Gulaš od zeca
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
10
maj
28
apr
Domaći kuvani kupus u Super Krčku
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
06
apr
Domaće sardine u Super krčku
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
01
apr
Čorba od kukuruza šećerca
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
25
mar
Gulaš u kotliću
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
24
mar
Gulaš u Super Krčku
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
23
mar
Teleća džigerica
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
17
mar
Pileći gulaš – Tradicionalni recept
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
10
mar
Boršč – Nacionalno rusko jelo
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari