Gulaš u kotliću koji se sprema dugo i satima polako krčka na vatri uživanje je za prijatelje koji u opuštenom razgovoru i druženju čekaju da se gulaš u kotliću spremi.
Sastojci:
- 1 kg junećeg mesa
- 1 kg svinjskog mesa
- 2-3 komada svinjskih papaka
- 1 svinjsko srce
- 1 kg crnog luka
- 4 čena belog luka
- 2-3 dl belog vina
- 8 dl soka od paradajza
- veza zeleni
- crvena sušena ljuta paprika
- 3-4 lista lovora
- vegeta, biber, so, tucana paprika po ukusu
- suncokretovo ulje ili svinjska mast
Priprema – Gulaš u kotliću
U kotlić na laganoj vatri stavite dovoljnu količinu masti i sitno iseckan crni luk. Dinstajte luk uz stalno mešanje. Kada luk dobije zlatno žutu boju, dodajte seckanu zelen i beli luk i kratko nastavite dinstanje, pa dodajte junetinu iseckanu na kockice. Promešajte, dodajte iseckanu svinjetinu i papke isečene na četvrtine i sve dobro promešajte.
Uz stalno mešanje nalijte meso vodom i belim vinom tako da tečnost bude ravna sa sadržajem kotlića. Dodajte so, biber, vegetu i tucanu paprika po ukusu, lovorov list i lagano promešajte. Kada gulaš počne da ključa dodajte isečeno svinjsko srce, sok od paradajza i ljutu sušenu papriku. Gulaš pustite da se uz povremeno mešanje polagano, dugo, po nekoliko sati krčka na vatri. Gulaš je gotov kada meso postane mekano. Uz gulaš u kotliću najbolje ide dobro vino po izboru.
Prijatno!
Mešana šarena salata za zimu
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Punjene paprike zapečene u rerni
- Objavljeno od strane Fagor Admin
Grašak u ekspres loncu
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Čorbast pasulj u ekspres loncu
- Objavljeno od strane Fagor Admin
Gulaš od soje
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Gulaš od zeca
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Ukusna ćureća krilca u Air Fryer-u
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Testenina bez glutena u Pasta maker-u
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari