Električni ekspres lonac, Glavno jelo, Recept dana, Recepti, Recepti za Super Krčka

Gulaš u kotliću

Najbolji recept za gulaš u kotliću

Gulaš u kotliću koji se sprema dugo i satima polako krčka na vatri uživanje je za prijatelje koji u opuštenom razgovoru i druženju čekaju da se gulaš u kotliću spremi.

Najbolji recept za gulaš u kotliću

Sastojci:

  • 1 kg junećeg mesa
  • 1 kg svinjskog mesa
  • 2-3 komada svinjskih papaka
  • 1 svinjsko srce
  • 1 kg crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 2-3 dl belog vina
  • 8 dl soka od paradajza
  • veza zeleni
  • crvena sušena ljuta paprika
  • 3-4 lista lovora
  • vegeta, biber, so, tucana paprika po ukusu
  • suncokretovo ulje ili svinjska mast

Priprema – Gulaš u kotliću

U kotlić na laganoj vatri stavite dovoljnu količinu masti i sitno iseckan crni luk. Dinstajte luk uz stalno mešanje. Kada luk dobije zlatno žutu boju, dodajte seckanu zelen i beli luk i kratko nastavite dinstanje, pa dodajte junetinu iseckanu na kockice. Promešajte, dodajte iseckanu svinjetinu i papke isečene na četvrtine i sve dobro promešajte. 

Uz stalno mešanje nalijte meso vodom i belim vinom tako da tečnost bude ravna sa sadržajem kotlića. Dodajte so, biber, vegetu i tucanu paprika po ukusu, lovorov list i lagano promešajte. Kada gulaš počne da ključa dodajte isečeno svinjsko srce, sok od paradajza i ljutu sušenu papriku. Gulaš pustite da se uz povremeno mešanje polagano, dugo, po nekoliko sati krčka na vatri. Gulaš je gotov kada meso postane mekano. Uz gulaš u kotliću najbolje ide dobro vino po izboru.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *