Isprobajte naš recept i za svega 25 minuta spremite lososa u Tolero aparatu za kuvanje na pari, sa belim lukom, limunom i svežim začinskim biljem. Možete očekivati spektakularnu večeru – savršeno kuvanog lososa na pari koji je mekan, sočan i prepun ukusa!
Sastojci:
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 4 mladi luka,isečena po dužini
- 1,5 kg fileta lososa
- So
- biber
- 1 kašičica / 1,67 g mlevenog korijandera
- 1 kašičica/2,6 g mlevenog kima
- ½ kašičice/ 1,33 g belog bibera
- 4 čena sitno iseckanog belog luka
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje
- Velika šaka svežeg peršuna (oko 28 g)
- 1 limun, tanko narezan
- ½ šolje belog vina
Priprema:
U Tolero aparatu za kuvanje na pari poređajte crni i mladi luk. Preko luka rasporedite filete lososa. Začinite solju i crnim biberom.
U maloj činiji pomešajte korijander, kim i beli biber. Premažite lososa mešavinom začina. Prelijte sa malo ekstra devičanskog maslinovog ulja.
Na losos dodajte beli luk, peršun i preostali mladi luk (poređajte tako da se sve ravnomerno rasporedi po filetima.), a zatim dodajte i kriške limuna preko ribe.
Dodajte još malo ekstra devičanskog maslinovog ulja, a zatim sipajte malo belog vina.
Uključite program “Poisson” i sačekajte 15 minuta dok riba ne bude gotova. Služite toplo uz čašu belog vina.
Prijatno!