Aparati za kuvanje na pari, Recepti, Tiganji

Biftek sa paprikom

biftek sa paprikom

Biftek sa paprikom idealan je kao glavno jelo za ručak ili večeru za 4-6 osoba. Biftek sa paprikom je idealna obrok kada imate goste. Oduševite ih nečim drugačijim i baš ukusnim.

biftek sa paprikom

SASTOJCI

  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašičica meda
  • 1/2 kašičice crnog luka u prahu
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 500 g bifteka isečenog na tanke listove
  • 1/2 crvene paprike isečena na listove
  • 1/2 žute paprike isečena na listove
  • 1 seckani crni luk

PRIPREMA BIFTEK SA PAPRIKOM:

U činiji pomešati soja sos, med, mleveni biber, crni i beli luk u prahu i kašiku maslinovog ulja. Potopiti meso u ovaj sos. U Copper pan-u ugrejati kašiku maslinovog ulja. Na ugrejanom ulju prodinstajte luk, dodajte crvenu i žutu papriku i nastavite dinstanje još nekih 4 minuta. Dinstani luk i papriku izvadite iz Copper pan-a u posudu sa strane.

Izvadite biftek iz sosa, stavite meso u Copper pan i propržite meso dok ne porumeni oko 4 do 5 minuta. Vratite dinstani luk i papriku u Copper pan i pomešajte sa mesom. Biftek sa paprikom poslužite preko kuvanog pirinča.

Kaserola / Pekač / Friteza / Steamer Copper pan TITAN CHEF omogućava Vam pečenje, prženje i kuvanje hrane, na ringli ili u pećnici poput najsavremenije vatrostalne posude. Sve to bez ogrebotina usled korišćenja i bez dosadnog lepljenja hrane.

Izrađen je od presovanog aluminijuma i obložen titanijumskim premazom. Velike je površine i dubine pa ćete ostvariti sve zamisli u njemu – čak i peći lazanje, kuvati špagete ili pržiti pomfrit – a materijal i indukciono dno omogućavaju korišćenje na svim grejnim telima i ravnomernu raspodelu toplote.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *