Pečena piletina sa pečurkama idealna je kao glavno jelo za ručak ili večeru za 4-6 osoba.

SASTOJCI
- 6 polovina pilećih grudi bez kostiju i kožice
- 1/4 kašičice aleve paprike
- 250 gr pečuraka isečenih na listove
- 1 kašika putera
- 1/2 šolje bistre pileće supe
- 1 usitnjen čen belog luka
- 3 iseckana zelena, mlada crna luka
- 1/2 kašičice soli
- biber po ukusu
- 1 šolja rendanog kačkavalja po izboru
PRIPREMA PEČENA PILETINA SA PEČURKAMA:
Poređajte pileće grudi u podmazan pleh i pospite piletinu alevom paprikom.
Pecite piletinu u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.
U međuvremenu prodinstajte pečurke na puteru oko 5 minuta.
Dodajte supu, beli i mladi crni luk, so i biber.
Uz stalno mešanje sačekajte da provri, a potom prelijte piletinu.
Vratite pileće grudi u rernu i nastavite sa pečenjem oko 15 minuta.
Pospite piletinu sirom i vratite u rernu još nekih 3-5 minuta dok se sir ne istopi.
Prijatno!
Preporučeni proizvodi:
Slični recepti iz kategorije:
20
apr
Punjene paprike zapečene u rerni
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 1 komentar
22
mar
Pastrmka sa bademom
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
15
mar
Teletina recept – Fagor.RS
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
20
okt
Zapečeni krompir
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
29
sep
Špagete karbonare sa pečenom piletinom
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
29
sep
Savršen biftek za praznični roštilj
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 1 komentar
29
sep
29
sep
Pečena piletina sa pečurkama
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
29
sep
Biftek sa paprikom
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
29
sep
Špagete Carbonara
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
29
sep
Veknica od mesa
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
29
sep
Glazirana pileća krilca
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari