Pastrmka sa bademom je bogatog ukusa koji će Vas sigurno iznenaditi i oduševiti ovom neverovatnom i neobičnom kombinacijom badema i ribe.

Sastojci:
- 4 pastrmke
- 1 čaša crnog vina
- 2 kašičice gustina
- 100 g listića badema
- so po ukusu
- sok od 1 limuna
- brašno
Priprema:
Očistite pastrmke, posolite po ukusu, nakapajte limunovim sokom i ostavite sa strane da odstoje oko 30 minuta. Zatim, pastrmke pažljivo obrišite, uvaljajte u brašno i na vrelom ulju pržite u Red Granite RGP-28 tiganju dok ne porumene sa svih strana.
Gustin razmutite u hladnoj vodi. U ulju u kojem se riba pržila prokuvajte crno vino i uz stalno mešanje dodajte gustin.
Badem kratko propržite u Olive Garden OG-26 tiganju na malo ulja ili putera dok ne dobiju bakarnu boju. Bademima pospite pržene pastrmke, pa preko badema dodajte sos. Gotove pastrmke poslužite na ovalu uz kriške limuna.
Prijatno!
Preporučeni proizvodi:
Aparat za sporo kuvanje 3,5 l – Mini Krčko SC-300 Selection
Ocenjeno sa 4.86 od 5
Grill’o BBQ otvoreni grill – T-57T
Aparat za vafle – GR-632
Air Fryer MASTER – AF-2500
Ručni secko “Easy Chopper” EC-07
Slični recepti iz kategorije:
26
maj
Grašak u ekspres loncu
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
24
maj
Čorbast pasulj u ekspres loncu
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
23
maj
17
maj
Gulaš od soje
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
11
maj
Gulaš od zeca
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
10
maj
06
maj
Ukusna ćureća krilca u Air Fryer-u
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
05
maj
04
maj
Testenina bez glutena u Pasta maker-u
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
03
maj
29
apr
Savršena marinada za roštilj i belo meso
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari