Glavno jelo, Recept dana, Recepti, Tiganji

Pastrmka sa bademom

Recept - Pastrmka sa bademom

Pastrmka sa bademom je bogatog ukusa koji će Vas sigurno iznenaditi i oduševiti ovom neverovatnom i neobičnom kombinacijom badema i ribe. 

Recept - Pastrmka sa bademom

Sastojci:

  • 4 pastrmke
  • 1 čaša crnog vina
  • 2 kašičice gustina
  • 100 g listića badema
  • so po ukusu
  • sok od 1 limuna
  • brašno

Priprema:

Očistite pastrmke, posolite po ukusu, nakapajte limunovim sokom i ostavite sa strane da odstoje oko 30 minuta. Zatim, pastrmke pažljivo obrišite, uvaljajte u brašno i na vrelom ulju pržite u Red Granite RGP-28 tiganju dok ne porumene sa svih strana.

Gustin razmutite u hladnoj vodi. U ulju u kojem se riba pržila prokuvajte crno vino i uz stalno mešanje dodajte gustin.

Badem kratko propržite u Olive Garden OG-26 tiganju na malo ulja ili putera dok ne dobiju bakarnu boju. Bademima pospite pržene pastrmke, pa preko badema dodajte sos. Gotove pastrmke poslužite na ovalu uz kriške limuna.

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *