Domaći krompiri sa mesom u ekspres loncu

Sastojci:
- 1 kg svinjskog buta iseckanog na kockice
- 2 kašike ulja
- 100 g slanine iseckane na kockice
- 4 šolje bistre neslane goveđe supe
- 100 g opranih, oceđenih i iseckanih pečuraka
- 1 šolja iseckanog crnog luka
- 6 srednjih oljuštenih i na pola isečenih krompira
- 1 kašika seckanog peršuna
- so, vegeta i biber po ukusu
- 1 list lovora
- 1-2 kašike brašna
Priprema:
Zagrejte ulje u ekspres loncu i propržite slaninu dok ne postane hrkava. Pažljivo izvadite slaninu iz ekspres lonca i odložite je na ubruse da upiju suvišnu masnoću. U preostalo ulje stavite iseckano meso i propžite ga sa svih strana dok ne porumeni.
Nalijte meso goveđom supom, zatvorite ekspres lonac i kuvajte meso 8 minuta nakon što lonac propišti. Pod mlazom hladne vode ispustite pritisak iz lonca i pažlivo otvorite ekspres lonac. Dodajte krompir, crni luk, pečurke, slaninu, peršun, so, biber i list lovora. Promešajte. Zatvorite ekspres lonac i kuvajte još 8 minuta nakon što ekspres lonac propišti. Pustite da pritisak u loncu sam opadne.
Neposredno pred serviranje prebacite meso i povrće iz ekspres lonca u vatrostalnu posudu. Ostavite tečnost u loncu. Pomešajte brašno sa 2-3 kašike hladne vode. Dodajte brašno uz stalno mešanje u ugrejanu tečnost u loncu i mešajte dok se sos blago ne zgusne. Vratite meso i povrće u ekspres lonac, promešajte i servirajte zajedno sa sosom.
Prijatno!