Ekspres posuđe, Električni ekspres lonac, Glavno jelo, Recept dana, Recepti

Domaći krompiri sa mesom u ekspres loncu

Meso i krompir u ekspres loncu​

Sastojci:

  • 1 kg svinjskog buta iseckanog na kockice
  • 2 kašike ulja
  • 100 g slanine iseckane na kockice
  • 4 šolje bistre neslane goveđe supe
  • 100 g opranih, oceđenih i iseckanih pečuraka
  • 1 šolja iseckanog crnog luka
  • 6 srednjih oljuštenih i na pola isečenih krompira
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • so, vegeta i biber po ukusu
  • 1 list lovora
  • 1-2 kašike brašna

Priprema: 

Zagrejte ulje u ekspres loncu i propržite slaninu dok ne postane hrkava. Pažljivo izvadite slaninu iz ekspres lonca i odložite je na ubruse da upiju suvišnu masnoću. U preostalo ulje stavite iseckano meso i propžite ga sa svih strana dok ne porumeni.

Nalijte meso goveđom supom, zatvorite ekspres lonac i kuvajte meso 8 minuta nakon što lonac propišti.  Pod mlazom hladne vode ispustite pritisak iz lonca i pažlivo otvorite ekspres lonac. Dodajte krompir, crni luk, pečurke, slaninu, peršun, so, biber i list lovora. Promešajte. Zatvorite ekspres lonac i kuvajte još 8 minuta nakon što ekspres lonac propišti. Pustite da pritisak u loncu sam opadne.

Neposredno pred serviranje prebacite meso i povrće iz ekspres lonca u vatrostalnu posudu. Ostavite tečnost u loncu. Pomešajte brašno sa 2-3 kašike hladne vode. Dodajte brašno uz stalno mešanje u ugrejanu tečnost u loncu i mešajte dok se sos blago ne zgusne. Vratite meso i povrće u ekspres lonac, promešajte i servirajte zajedno sa sosom.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *