Električni ekspres lonac, Recepti, Recepti za Super Krčka

Govedina na Italijanski način

govedina na italijanski nacin

Govedina na Italijanski način je luksuz koji treba sebi da priuštite što pre.

govedina na italijanski nacin

SASTOJCI

  • 1 ½ kg govedine u komadu
  • so i biber po ukusu
  • 3 fino usitnjena čena belog luka
  • 1 šolja crnog vina
  • 400 g pasiranog paradajza iz konzerve
  • 1 kocka supe od povrća

PRIPREMA:

Govedinu posolite i pobiberite po ukusu i na zagrejanom ulju na programu SAUTE propržite je sa svih strana tako da porumeni. Izvadite govedinu iz ekspres lonca. U ulje u ekspres loncu polako sipajte vino i sačekajte da provri. Dodajte kocku supe od povrća, beli luk, paradajz, promešajte i ugasite funkciju SAUTE.

Vratite govedinu u ekspres lonac, zatvorite ekspres lonac i pritisnite dugme programa MEAT/STEW na 30 minuta. Nakon isteklog vremena pustite da se pritisak iz ekspres lonca prirodno oslobodi i pažljivo otvorite poklopac. Prebacite meso na dasku za sečenje i umotajte ga u foliju. Pustite meso tako da odstoji 10- tak minuta.

Ako želite, zgusnite preostali sos tako što ćete ponovo uključiti SAUTE program, sačekati da sos provri, a zatim u sos uz stalno mešanje dodati 1 kašiku brašna prethodno rastvorenu sa 1 kašikom hladne vode. Mešajte dok sos ne postane gušći. Meso isecite na kriške, prelijte sosom i poslužite. Govedina na italijanski način je spremna za degustaciju.

Električni lonac Coral EL-1500 Gourmet jedan je od najuniverzalnijih i najpraktičnijih kuhinjskih aparata na tržištu. U sebi sadrži sve funkcije koje su Vam neophodne za zdravo i efikasno kuvanje ukusnih jela.

Sporo kuvanje ima slične nutritivne koristi ali ih postiže na drugi način. Dugim sporim kuvanjem čuvaju se najosetljivije hranljive materije poput vitamina, koje se na visokim temperaturama lako razgrađuju.

Električni lonac je u pravom smislu reči multikuker kojim možete kuvati sve što poželite i to brže, lakše i jednostavnije!

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *