Mini pekara, Recepti

Testo za kroasane

Testo za kroasane: Kroasani nam dolaze iz Francuske. Kroasan se danas sprema u različitim varijacijama. Testo za kroasane mora biti dobro napravljeno da bi kroasani bili mekani i vazduštasti.

SASTOJCI

  • 1 jaje
  • 1 ½ šolja vode ili mleka
  • 4 kašike putera
  • 1 ½ kašičica soli
  • 2 kašike šećera
  • 4 ½ šolje brašna
  • 1 kesica suvog kvasca

PRIPREMA:

Strogo po navedenom redu sipajte namirnice u posudu za pečenje hleba. Zatvorite pekaricu, izaberite TESTO program i pritisnite dugme START. Gotovo testo ostavite da odstoji 30-ak minuta.Podelite testo na više istih delova i svaki deo istanjite oklagijom. Isecite testo na više delova i uvijajte kroasane. Kroasane ređajte na pleh, premažite žumancetom i na svaki stavite po komadić margarina ili putera. Pecite kroasane na 190 stepeni oko 20-tak minuta ili dok ne porumene.

MINI PEKARICA:

Mini pekara ne samo da Vam nudi mogućnost da sami birate kvalitet i sastav hleba koji jedete, ona Vam dozvoljava da pustite mašti na volju i ne budete ograničeni izborom koji imate.

Želite da mešate brašna različitih zrna? Zašto da ne. Da jedete vruć hleb za večeru umesto za doručak? Nikakav problem. Da ga ispečete reš jer tako više volite? To je samo Vaš izbor.

U nekim prošlim vremenima svako domaćinstvo je imalo svoju pekaru i cenilo hleb kao najvažniji deo obroka. Najbolji su uspevali da pronađu put čak do kraljevskih dvorova.

Vremena su se promenila ali to samo znači da se sada Vi možete osećati kao kralj (ili kraljica!) u supstvenom domu.

Mini pekara BM-2000 je idealan izbor za sve one koji žele da sami prave domaći hleb. Vekne težine do 1350 g koje ovaj aparat može ispeći zadovoljiće i najzahtevnije korisnike. Oni kojima to nije potrebno mogu se odlučiti za neku od druge dve manje veličine.

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.