Pečene ljute papričice
Pečene ljute papričice su idealan dodatak Vašim jelima. Pećene ljute papričice savršene se slažu uz gotovo sve i zbog toga su nezamenjevi u srpskoj kuhinji.
SASTOJCI:
- 10-12 zelenih ljutih papričica
- 2 kašičice maslinovog ili suncokretovog ulja
- so po ukusu
- 1/2 limuna
PRIPREMA:
Operite, prosušite, a zatim poređajte papričice u jednom redu u posudu aparata, posolite ih i pospite uljem. Pecite papričice u prethodno zagrejanom Air fryer-u na 200 stepeni 15 minuta. Na gotove papričice iscedite limun i blago protresite posudu. Ljute papričice poslužite uz kriške limuna. Postupak ponovite sa preostalim papričicama. Vaše pečene ljute papričice su spremne za degustaciju.
AIR FRYER:
Predstavljamo Vam jedinstvenu fritezu bez ulja – Air Fryer AF-1500.
Za razliku od klasičnih friteza u kojima su namirnice potopljene u ulju, koje pršte i ostavljaju nered, u Air Fryer-u se one pripremaju potpuno bez ulja.
Isti efekat hrskave spoljašnjosti i sočne unutrašnjosti savršenog ukusa uz mnogo manje kalorija!
Tajna je u sistemu vrelog vazduha koji struji u posudi aparata i savršeno priprema pomfrit, pohovanu piletinu, krilca, lisnato testo, riblje štapiće i sve drugo što poželite. Spoljašnjost dobija onu predivnu zlatno-rumenu boju, dok unutrašnjost ostaje sočna i ukusna.
Mnogo je efikasniji od tradicionalnih rerni jer ne dolazi do rasipanja toplote pa se namirnice peku brže uz uštedu električne energije. Ali i od mikrotalasnih s kojima unutrašnjost često ume da ostane nepečena.
Neverovatan ukus slasne piletine koja se pekla u sopstvenim sokovima, zlatnog pomfrita koji kao da je pripremljen u restoranu i ukusnih peciva koja mirišu kao u pekari.
Prijatno!