Pečeni biftek sa žalfijom

Pećeni biftek sa žalfijom. Biftek ili ramstek, stek ili file, rozbratna ili goveđi odrezak? … Od polupečenog do jakopečenog, pečeni biftek sa žalfijom će Vas iznova ostaviti bez daha.

SASTOJCI
- 1/2 kg bifteka
- so i biber po ukusu
- 2 kašičice suncokretovog ulja
- 1/4 šolje seckane žalfije
- 1 kašika bosiljka
PRIPREMA:
Usolite i pobiberite biftek, a zatim na ugrejanom ulju 1 do 2 minuta propržite biftek sa svih strana dok ne porumeni. Prebacite biftek u Air fryer i pospite ga seckanom žalfijom i bosiljkom. Pecite biftek u prethodno zagrejanom Air fryer-u na 200 stepeni oko 20-25 minuta, kraće ili duže u zavisnosti od toga koliko volite da Vam biftek bude pečen. Izvadite gotov biftek iz Air fryer-a i sačekajte 5 do 10 minuta da se biftek malo prohladi pre nego što ga isečete u tanke parčiće i poslužite. Vaš pečeni biftek sa žalfijom je spreman za posluženje.
Air Fryer-Vaša tajna u kuhinji
Za razliku od klasičnih friteza u kojima su namirnice potopljene u ulju, koje pršte i ostavljaju nered, u Air Fryer-u se one pripremaju potpuno bez ulja.
Isti efekat hrskave spoljašnjosti i sočne unutrašnjosti savršenog ukusa uz mnogo manje kalorija!
Tajna je u sistemu vrelog vazduha koji struji u posudi aparata i savršeno priprema pomfrit, pohovanu piletinu, krilca, lisnato testo, riblje štapiće i sve drugo što poželite. Spoljašnjost dobija onu predivnu zlatno-rumenu boju, dok unutrašnjost ostaje sočna i ukusna.
Mnogo je efikasniji od tradicionalnih rerni jer ne dolazi do rasipanja toplote pa se namirnice peku brže uz uštedu električne energije. Ali i od mikrotalasnih s kojima unutrašnjost često ume da ostane nepečena.
Prijatno!