Krompir kroketi sa parmezanom
Krompir kroketi sa parmezanom su idealna prilika da spremite krompir na drugačiji, neponovljiv način. Imaju jedinstven ukus i aromu koja će oplemeniti Vaš dom. Krompir kroketi sa parmezanom se lako spremaju. Najduži proces u pripremi je kuvanje krompira, a posle toga je sve za nekoliko trenutaka gotovo. Parmezan je pravi izvor kalcijuma, a hrana bogata kalcijumom doprinosi bržem sagorevanju masti. Lako je varljiv i pun fosfora, što ga čini još nutritivnijim. Ukusni kroketi od krompira, koji, iako spadaju po nekima isključivo u predjelo, uz neki fini umak mogu potpuno zameniti glavno jelo.
SASTOJCI
- 300 g krompira
- 1 žumance
- 50 g rendanog parmezana
- 2 kašike brašna
- 50 g prezli
- so, biber i vegeta po ukusu
- maslinovo ili suncokretovo ulje
PRIPREMA:
Oprati, oljuštiti, iseckati krompir na kockice i skuvati ga. Kuvan krompir ocediti, fino ga ugnječiti i ostaviti da se ohladi. Uz stalno mešanje dodati žumance, parmezan i brašno, posoliti, pobiberiti i sve dobro promešati dok se ne dobije ujednačena masa. Zagrejte Air fryer na 200 stepeni. Pomešajte malo ulja sa prezlama i intezivno mešajte dok smesa ponovo ne postane rastresita. Oblikujte smesu od krompira u 12 kroketa i krokete sa svih strana dobro uvaljajte u prezle. Stavite 6 kroketa u fritezu. Podesite tajmer na 4 minuta i pržite krokete dok ne dobiju zlatno braon boju i ne postanu hrskavi. Postupak ponovite sa preostalim kroketima.
Prijatno!