Pileći bataci sa puterom
Pileći bataci sa puterom brzi, laki, ukusni, sočni i hrskavi! Pileći bataci sa puterom toliko su sočni da ćete ih brzo zavoleti.
SASTOJCI
- 1/2 kg pilećih bataka i karabataka
- so po ukusu
- 1 šolja putera
- 2 šolje prezli
PRIPREMA:
Posolite piletinu, a potom je dobro premažite puterom sa svih strana, dobro je uvaljajte u prezle i pecite 2 do 3 komada u isto vreme u prethodno zagrejanom Air fryer-u na 200 stepeni oko 25 minuta ili dok piletina ne bude potpuno pečena.
Air Frayer-Vaša tajna u kuhinji
Za razliku od klasičnih friteza u kojima su namirnice potopljene u ulju, koje pršte i ostavljaju nered, u Air Fryer-u se one pripremaju potpuno bez ulja.
Isti efekat hrskave spoljašnjosti i sočne unutrašnjosti savršenog ukusa uz mnogo manje kalorija!
Tajna je u sistemu vrelog vazduha koji struji u posudi aparata i savršeno priprema pomfrit, pohovanu piletinu, krilca, lisnato testo, riblje štapiće i sve drugo što poželite. Spoljašnjost dobija onu predivnu zlatno-rumenu boju, dok unutrašnjost ostaje sočna i ukusna.
Mnogo je efikasniji od tradicionalnih rerni jer ne dolazi do rasipanja toplote pa se namirnice peku brže uz uštedu električne energije. Ali i od mikrotalasnih s kojima unutrašnjost često ume da ostane nepečena.
Neverovatan ukus slasne piletine koja se pekla u sopstvenim sokovima, zlatnog pomfrita koji kao da je pripremljen u restoranu i ukusnih peciva koja mirišu kao u pekari.
Prijatno!