Pohovano belo meso
Pohovano belo meso je ukusno i sočno. Za decu je savršeno jer nema uopšte masnoće, a svi vole pohovano belo meso jer nije suvo
SASTOJCI
- smrznuti pohovani pileći komadići
- gotove mini vafle ili slane galete
PRIPREMA:
Stavite 1 pohovani pileći komadić mesa između dva vafla ili galeta. Probodite kroz vafle i piletinu čačkalicu ili štapić za ražnjić i pravite male sendviče. Ponavljajte postupak dok ne iskoristite sve komadiće piletine. Sendviče pecite u više porcija u prethodno zagrejanom Air fryer-u na 190 stepeni oko 10 minuta ili dok sendviči ne postanu hrskavi.
Prijatno!
Korist Friteze u ovakvim receptima
Air Frayer-Vaša tajna u kuhinji
Za razliku od klasičnih friteza u kojima su namirnice potopljene u ulju, koje pršte i ostavljaju nered, u Air Fryer-u se one pripremaju potpuno bez ulja.
Isti efekat hrskave spoljašnjosti i sočne unutrašnjosti savršenog ukusa uz mnogo manje kalorija!
Tajna je u sistemu vrelog vazduha koji struji u posudi aparata i savršeno priprema pomfrit, pohovanu piletinu, krilca, lisnato testo, riblje štapiće i sve drugo što poželite. Spoljašnjost dobija onu predivnu zlatno-rumenu boju, dok unutrašnjost ostaje sočna i ukusna.
Mnogo je efikasniji od tradicionalnih rerni jer ne dolazi do rasipanja toplote pa se namirnice peku brže uz uštedu električne energije. Ali i od mikrotalasnih s kojima unutrašnjost često ume da ostane nepečena.
Neverovatan ukus slasne piletine koja se pekla u sopstvenim sokovima, zlatnog pomfrita koji kao da je pripremljen u restoranu i ukusnih peciva koja mirišu kao u pekari.