Povrće sa mocarelom

Povrće sa mocarelom je jednostavan i lak obrok kojem nećete moći lako da odolite. Povrće sa mocarelom je recept gde ćete uvek hteti kašiku više.

SASTOJCI
- 250 g tikvica
- 200 g crvene paprike
- 250 g plavog patlidžana
- 1 kašičica vegete
- 1 kašičica maslinovog ulja
- 200 g mocarele
SASTOJCI ZA PRELIV:
- 2 kašičice bosiljka
- 3 kašičice maslinovog ulja
- 1/2 kašičice vegete
- 1 kašičica sirćeta
- 2 iseckana čena belog luka
- prstohvat aleve paprike
- prstohvat bibera
PRIPREMA:
Tikvice i plavi patlidžan isecite na tanke kriške, paprike presecite uzdužno na 4 dela, pospite vegetom i premažite maslinovim uljem. Zagrejte Air fryer na 200 stepeni i ubacite prvu porciju povrća. U međuvremenu, pripremite preliv. Pomešajte i sjedinite sve sastojke predviđene za preliv. Kako biste dobili gušći i kompaktniji preliv, sastojke možete samleti u električnoj seckalici. Kada povrće porumeni, poređajte ga na tanjir, preko povrća stavite narezanu mocarelu i sve prelijte pripremljenim prelivom. Poslužite povrće sa mocarelom, ukrašeno listićima bosiljka. Postupak ponovite sa preostalim povrćem.
Za razliku od klasičnih friteza u kojima su namirnice potopljene u ulju, koje pršte i ostavljaju nered, u Air Fryer-u se one pripremaju potpuno bez ulja.
Isti efekat hrskave spoljašnjosti i sočne unutrašnjosti savršenog ukusa uz mnogo manje kalorija!
Tajna je u sistemu vrelog vazduha koji struji u posudi aparata i savršeno priprema pomfrit, pohovanu piletinu, krilca, lisnato testo, riblje štapiće i sve drugo što poželite. Spoljašnjost dobija onu predivnu zlatno-rumenu boju, dok unutrašnjost ostaje sočna i ukusna.
Prijatno!