Pržena piletina

Pržena piletina jer mnogo je razloga zašto je ona od najčešće spremanih jela kod nas. Pržena piletina je recept koji ćete sigurno favorizovati iz više razloga.

SASTOJCI
- 4 pileća bataka
- 4 pileća karabataka
- 1-2 pilećih grudi presečenih na pola
- 1 l mleka
- 3 šolje brašna
- 3 kašike aleve paprike
- 2 kašike morske soli
- 1 kašika mlevenog bibera
- 2 kašike belog luka u prahu
- 2 kašike crnog luka u prahu
- 1 kašika začina za piletinu
- 2 l ulja
PRIPREMA:
Potopite piletinu u mleko i odložite u frižider na 4 sata. Pomešajte brašno, alevu papriku, morsku so, biber, crni i beli luk u prahu i začin za piletinu. Sipajte ulje do pola u Copper pan.
Zagrejte ulje, a potom, pažljivo, spustite u zagrejano ulje korpu za prženje u dubokom ulju. Piletinu izvadite iz mleka, dobro uvaljajte sa svih strana u brašno sa začinima i pažljivo spustite u vrelo ulje u Copper pan-u. Piletinu u ulju pržite u više porcija po 2 do 3 komada oko 10 minuta dok piletina ne dobije zlatno braon boju.
Kaserola / Pekač / Friteza / Steamer Copper pan TITAN CHEF omogućava Vam pečenje, prženje i kuvanje hrane, na ringli ili u pećnici poput najsavremenije vatrostalne posude. Sve to bez ogrebotina usled korišćenja i bez dosadnog lepljenja hrane.
Izrađen je od presovanog aluminijuma i obložen titanijumskim premazom. Velike je površine i dubine pa ćete ostvariti sve zamisli u njemu – čak i peći lazanje, kuvati špagete ili pržiti pomfrit – a materijal i indukciono dno omogućavaju korišćenje na svim grejnim telima i ravnomernu raspodelu toplote.
Prijatno!