Aparati za kuvanje na pari, Recepti, Tiganji

Pržena piletina

Pržena piletina Recept

Pržena piletina jer mnogo je razloga zašto je ona od najčešće spremanih jela kod nas. Pržena piletina je recept koji ćete sigurno favorizovati iz više razloga.

Pržena piletina Recept

SASTOJCI

  • 4 pileća bataka
  • 4 pileća karabataka
  • 1-2 pilećih grudi presečenih na pola
  • 1 l mleka
  • 3 šolje brašna
  • 3 kašike aleve paprike
  • 2 kašike morske soli
  • 1 kašika mlevenog bibera
  • 2 kašike belog luka u prahu
  • 2 kašike crnog luka u prahu
  • 1 kašika začina za piletinu
  • 2 l ulja

PRIPREMA:

Potopite piletinu u mleko i odložite u frižider na 4 sata. Pomešajte brašno, alevu papriku, morsku so, biber, crni i beli luk u prahu i začin za piletinu. Sipajte ulje do pola u Copper pan.

Zagrejte ulje, a potom, pažljivo, spustite u zagrejano ulje korpu za prženje u dubokom ulju. Piletinu izvadite iz mleka, dobro uvaljajte sa svih strana u brašno sa začinima i pažljivo spustite u vrelo ulje u Copper pan-u. Piletinu u ulju pržite u više porcija po 2 do 3 komada oko 10 minuta dok piletina ne dobije zlatno braon boju.

Kaserola / Pekač / Friteza / Steamer Copper pan TITAN CHEF omogućava Vam pečenje, prženje i kuvanje hrane, na ringli ili u pećnici poput najsavremenije vatrostalne posude. Sve to bez ogrebotina usled korišćenja i bez dosadnog lepljenja hrane.

Izrađen je od presovanog aluminijuma i obložen titanijumskim premazom. Velike je površine i dubine pa ćete ostvariti sve zamisli u njemu – čak i peći lazanje, kuvati špagete ili pržiti pomfrit – a materijal i indukciono dno omogućavaju korišćenje na svim grejnim telima i ravnomernu raspodelu toplote.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *