Musaka sa pečenim paprikama

Kada bi morali da izaberete musaku nad musakama, koja bi to bila? Ili kada Vam neko kaže musaka koji sastojci Vam prvo padnu na pamet? Da li je to musaka sa pečenim paprikama u slasnom zagrljaju jaja, mlevenog mesa prezla i mleka? Nama danas jeste, a da li će od sada to biti i kod Vas slučaj, probajte, pa ćete videti.

SASTOJCI
- 10-12 pečenih i očišćenih paprika
- 1⁄2 kg mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1-2 čena belog luka
- 1-2 jajeta za prelivanje
- 1 čaša mleka
- 3 jajeta za pohovanje
- brašno za pohovanje
- prezle po ukusu
- so, vegeta i biber po ukusu
PRIPREMA:
Pečenu paprika otvorite i očistite od semenki i odložite sa strane. Penasto umutite jaja. Papriku uvaljajte u brašno, zatim u jaja i u prezle po želji i pržite u vrelom ulju dok paprike i jaja ne porumene. Pohovane paprike stavite na ubruse da upiju suvišnu masnoću.
U međuvremenu, na zagrejanom ulju prodinstajte crni luk dok ne omekša. Dodajte mleveno meso i uz stalno mešanje nastavite dinstanje dok meso ne porumeni. Začinite meso po ukusu, dodajte seckani beli luk, sve dobro promešajte i meso sklonite sa vatre. Sipajte kašiku mlevenog mesa na dno vatrostalne posude, pa ređajte red paprika, red mesa, red paprika. Postupak ponavljajte dok ne utošite sve sastojke tako da poslednji red budu pohovane paprike.
Razmutite jaja sa mlekom i pavlakom i prelijte preko musake. Musaku pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko sat i po, dok se ne uhvati lepa korica na musaki.
Prijatno!
NAPOMENA:
Za musaku sa pečenim paprikama, papriku ne morate pohovati. Musaku ćete pripremiti na isti način bez postupka pohovanja paprika, a musaka će biti podjednako ukusna i brže pripremljena.