Pekmez od kajsija ili šljiva vratiće Vas mirisom u najbezbrižniji period Vašeg života.
SASTOJCI
- 4 kg kajsija (ili šljiva)
- 1 kg šećera ili po ukusu
PRIPREMA:
Kajsije (ili šljive) operite i izvadite im koštice. Ukoliko je voće manje zrelo, isecite ga na sitnije komade. Ukoliko su plodovi zreli, prepolovite ih. Stavite voće u keramičku posudu Super Krčka, pospite svaki red voća šećerom, poklopite i ostavite preko noći. Ujutru promešajte, poklopite i uključite aparat na LOW. Krčkajte 8 sati, sve dok varjača ne počne da ostavlja vidljiv trag po dnu posude. To je znak da je pekmez gotov. Vreo pekmez sipajte u vruće tegle, prethodno sterilisane u rerni na 100°C 10 minuta.
Napomena: ukoliko koristite voće iz zamrzivača postupak je isti. Ne morate prethodno odmrzavati voće, već zamrznuto voće pospite šećerom i ostavite da odstoji preko noći.
Prijatno!
Preporučeni proizvodi:
Super Krčko SC-320 Selection – Aparat za sporo kuvanje 6,5 l
Slični recepti iz kategorije:
Gulaš od svinjskog mesa – Domaćinski recept
- Objavljeno od strane Fagor Admin
Paradajz sos
- Objavljeno od strane Fagor Admin
Gulaš od zeca
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Domaći kuvani kupus u Super Krčku
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Domaće sardine u Super krčku
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Čorba od kukuruza šećerca
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Gulaš u kotliću
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Gulaš u Super Krčku
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Teleća džigerica
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 2 komentari
Pileći gulaš – Tradicionalni recept
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Boršč – Nacionalno rusko jelo
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari