Glavno jelo, Recept dana, Recepti, Recepti za Super Krčka

Pileći gulaš – Tradicionalni recept

Pileći gulaš recept

Staro, jednostavno, kvalitetno i pre svega ukusno jelo! Pileći gilaš sa makaronama, pire krompirom ili kuvanim pirinčem – nema boljeg i ukusnijeg ručka!

Recept za pileći gulaš

Sastojci:

  • 800 g pilećeg belog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 šargarepa
  • 2 lista lovora
  • 1 kašičica aleve paprike
  • vegeta, biber, so po ukusu

Priprema:

Na tihoj vatri prodinstajte sitno seckani crni luk dok ne omekša. Dodajte šargarepu isečenu na kolutove, kratko je prodinstajte, a zatim dodajte pileće belo meso iseckano na kockice. Dinstajte meso dok blago ne porumeni, pa dolijte mlaku vodu tako da voda prekrije meso.

U toku kuvanja na svakih 10-15 minuta proverite da li je voda isparila i ako ima potrebe dolijte vodu uz povremeno mešanje.  Kada se meso skuva i omekša, a voda skoro ispari, dodajte vegetu, biber, so, sitno seckani beli luk i promešajte. Na kraju dodajte alevu papriku, lovorov list, promešajte, po potrebi dodajte malo vode i ostavite gulaš da se kratko polagano krčka na tihoj vatri uz povremeno mešanje.

Kada voda ispari, a od luka se napravila kaša, pileći gulaš je gotov. Ako mislite da pileći gulaš nije dovoljno gust, dodajte kašiku brašna uz stalno mešanje da gulaš postane gušći. Poslužite gulaš od piletine sa kuvanim makaronama pripremljenim u PastaMaker-u ili pirinčem kuvanim u ekspres loncu.

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.