Aparat za mini krofnice, Dezert i osveženje, Recept dana, Recepti

Najbolje krofne

Recept za najbolje krofne

Ovo su najbolje krofne koje ćete ikada probati! Brze, lake, ukusne, mekane i vazdušaste, baš kao što su ih naše bake pravile. Samo jedan zalogaj vratiće Vas u detinjstvo! 

Recept za najbolje krofne

Sastojci:

  • 1 šolja toplog mleka
  • 1 kesica suvog kvasca
  • ¼ šolje šećera + 1 kašičica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 ½ šolje brašna
  • ½ kašičice soli
  • 2 jajeta
  • 6 kašika otopljenog putera
  • 1-2 l ulja za prženje krofni

Sastojci za glazuru:

  • ¼ šolje mleka
  • 2 šolje šećera u prahu
  • ½ kesice vanilin šećera

Priprema – Najbolje krofne: 

U toplo mleko sipajte kašičicu šećera, kvasac, promešajte i sačekajte 10-tak minuta dok kvasac ne počne da vri. So pomešajte sa brašnom. U dubljoj posudi viljuškom umutite jaja, dodajte istopljen puter, šećer, vanilin šećer, smesu sa kvascem i sve promešajte da se sastojci sjedine. Ovu smesu dodajte brašnu uz stalno mešanje varjačom dok ne dobijete lepljivo testo.

Testo za krofne prebacite na ravnu površinu posutu brašnom i mesite narednih 5 minuta uz dodavanje brašna po potrebi tako da testo postane elastično i kompaktno. Testo oblikujte u loptu, stavite na toplo mesto, premažite puterom, prekrijte kuhinjskom krpom i sačekajte oko 1h da testo dvostruko naraste.

Prebacite testo na ravnu površinu posutu brašnom, kratko premesite i oklagijom razvucite na debljinu od oko 1 cm debljine. Vadite krofne čašom ili modlom i ređajte ih na površinu posutu brašnom, pokrijte ih kuhinjskim krpom i ostavite da odstoje 40 minuta da još narastu.

U duboku posudu sa zagrejanim uljem spustite nekoliko krofni vodeći računa da krofnama ne prepunite posudu. Krofne pažljivo okrećite kako bi se ravnomerno ispekle sa obe strane i dobile zlatno žutu boju. Gotove krofne odložite na papirne ubruse kako bi ubrusi upili suvišnu masnoću.

Pomešajte mleko, šećer u prahu, vanillin šećer i mešajte dok se sastojci ne sjedine. Vruće krofne umačite u glazuru i ređajte ih na žičanu podlogu kako bi se višak glazure ocedio. Vruće krofne, umesto glazure, možete uvaljati u prah šećer pomešan sa vanillin šećerom i cimetom po želji.

Prijatno!

Aparat za krofne -
Izaberite Vašu zvezdu u kuhinji

⭐Aparat za mini krofnice olakšava pripremu ovih poslastica, ubrzava je, i čini je mnogo zdravijom. Umesto da se mučite sa kalupima, rernom i vrelim uljem, aparati za mini krofnice spajaju sve elemente u jedan.
⭐Dovoljno je da pripremite testo po omiljenom receptu, sipate ga u zagrejani kalup aparata, poklopite i nakon par minuta krofnice su gotove i spremne za posluženje.
⭐Možete ih preliti tečnom čokoladom ili medom, posuti šećerom u prahu ili mlevenim orasima, namazati kremom ili džemom, ukrasiti šlagom ili svežim voćem… 

Aparat za krofne - Izaberite Vašu zvezdu u kuhinji

⭐Aparat za mini krofnice olakšava pripremu ovih poslastica, ubrzava je, i čini je mnogo zdravijom. Umesto da se mučite sa kalupima, rernom i vrelim uljem, aparati za mini krofnice spajaju sve elemente u jedan.
⭐Dovoljno je da pripremite testo po omiljenom receptu, sipate ga u zagrejani kalup aparata, poklopite i nakon par minuta krofnice su gotove i spremne za posluženje.
⭐Možete ih preliti tečnom čokoladom ili medom, posuti šećerom u prahu ili mlevenim orasima, namazati kremom ili džemom, ukrasiti šlagom ili svežim voćem…  

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *