Aparat za mini krofnice, Dezert i osveženje, Recept dana, Recepti

Krofne iz rerne – Brza i laka priprema

Brza i Laka priprema recepta za krofne iz rerne

Krofne iz rerne

Krofne iz rerne, brze i lake za pripremu, bez prženja u dubokom ulju, manje kalorične, a fantastičnog i nezaboravnog ukusa, pravi su izbor svih ljubitelja krofni. 

Brza i Laka priprema recepta za krofne iz rerne

Sastojci:

  • 2 ½ šolje brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • ¼ šolje šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • ¼ kašičice soli
  • 2/3 šolje toplog mleka
  • 4 kašike otopljenog putera
  • 2 žumanca
  • šećer za posipanje krofni
  • džem, krem ili puding po želji

Priprema krofne iz rerne - Koraci

Korak 1 – Mešanje sastojaka

U dubljoj posudi pomešajte 1 šolju brašna, kvasac, šećer, vanilin šećer i so. Uz polagano mućenje viljuškom, brašnu dodajte mleko, 3 kašike otopljenog putera, žumanca i mutite dok se svi sastojci ne sjedine i dok se ne dobije glatko testo. 

Korak 2 – Pokrivanje testa

Pokrijte testo folijom i sačekajte 10 minuta, a potom uz stalno mešanje varjačom dodajte preostalo brašno. Mešajte dok testo ne počne da se odvaja od ivica posude.

Korak 3 – Rast testa

Prekrijte testo plastičnom folijom i ostavite da odstoji oko 1 ½ h kako bi naraslo i udvostručilo se. 

Korak 4 – Razvlačenje testa

Testo izvadite na ravnu površinu posutu brašnom i razvucite ga na oko 1 cm debljine. 

Korak 5 – Vađenje krofni iz testa

Vadite iz testa krofne čašom ili modlom. Ostatak testa ponovo premesite i ponovite postupak. Postupak ponavljajte dok ne iskoristite svo testo. 

Korak 6 – Priprema krofni

Krofne ređajte u pleh obložen papirom za pečenje, pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odstoje narednih 45 minuta. 

Korak 7 – Pečenje krofni

Pecite krofne u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatno žutu boju. 

Korak 8 – Hlađenje krofni i premaz

Vruće krofne premažite preostalim puterom, uvaljajte u šećer i ostavite sa strane da se ohlade. 

Korak 9 – Filovanje krofni

Hladne krofne napunite džemom, kremom ili pudingom po želji tako što ćete u krofni nožem ili štapićem za ražnjić napraviti rupicu, a potom špricem za kolače napuniti krofne željenim nadevom.

Prijatno! 

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Slični Postovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *