Dezert i osveženje, Mikseri, Recept dana, Recepti

Beli anđeo torta – Brz i preukusan recept za dezert

Beli anđeo torta - Recept za 8. Mart

Beli anđeo torta je vazdušasta, lepršava sa kremom od vanile, mlevenim lešnicima i tankim rozen korama. Torta koja se brzo i lako pravi, a nikoga ne ostavlja ravnodušnim. 

Beli anđeo torta - Recept za 8. Mart

Sastojci:

  • pakovanje kora za rozen tortu
  • 1, 5 l mleka
  • 5 pudinga od vanile
  • 10 kašika mleka
  • 100 g bele čokolade
  • 1 margarin sobne temperature
  • 100 g mleka u prahu
  • 50 g šećera u prahu
  • 300 g šlaga
  • kisela voda
  • 3 kisele pavlake
  • 150 g mlevenih lešnika

Priprema – Beli anđeo torta:

Pudinge od vanile razmutiti sa 10 kašika mleka. Razmućene pudinge sipati u mleko i uz stalno mešanje kuvati na laganoj vatri. Kada fil počne da se steže, dodati belu izlomljenu čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi i svi sastojci ne sjedine. Skloniti fil sa vatre i sačekati da se ohladi.

U međuvremenu, dobro umutiti mikserom MX-350 margarin sa mlekom u prahu i šećerom u prahu i sve dodati ohlađenom pudingu. Mutiti dok se svi sastojci ne sjedine. Mikserom dobro umutite šlag sa kiselom vodom. U šlag dodajte pavlaku  i sve blago pomešajte varjačom.

Filovati beli andjeo tortu.  Svaku koru premazati žutim filom, posuti mlevenim lešnicima, pa preko lešnika dodati beli fil. Postupak ponavljati dok se svi sastojci ne utroše. Tortu ostaviti u frižideru do serviranja, najbolje preko cele noći kako bi kore opustile i sjedinile se sa filom. Beli anđeo tortu poslužite u porcelanskom setu za dezert.

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *