Kikiriki bajadera, za ljubitelje kikirikija i bajadere, u divnoj kombinaciji sa mlevenim keksom svako veče čini svečanim i romantičnim.

Sastojci:
- 400 g šećera
- 20 kašika vode
- 1 margarin
- 350 g mlevenog keksa
- 100 g gustina
- 100 g mlevenog pečenog kikirikija
- 80 g mlečne čokolade
- čokolada za kuvanje
- mleveni kikiriki za posipanje
Priprema – Kikiriki bajadera:
Ušpinovati šećer sa vodom. Kada krene da vri nastaviti kuvanje još 5 minuta. Skloniti sa vatre, dodati margarin i mešati dok se margarin ne rastopi. Sjediniti mleveni keks, gustin i kikiriki.
Uz stalno mešanje, šećeru i margarinu dodati mešavinu keksa, gustina i kikirikija i sve dobro sjediniti. Smesu podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo dodati rastopljenu posnu čokoladu. Deo sa čokoladom ravnomerno rasporediti u pravougaoni pekač MG 40RR6.
Preko ovog dela staviti deo bez čokolade i namazati glazuru od rastopljene čokolade sa malo ulja. Gotovu bajderu posuti mlevenim kikirikijem i sačekati da se ohladi i stegne, pa je seći na štanglice i poslužiti.
Prijatno!
Preporučeni proizvodi:
Rustidera L – Pekač od inoksa
Slični recepti iz kategorije:
Pesak torta – Recept za brz i ukusan dezert
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Smuti od borovnice
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Domaća zdrava čokolada
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 2 komentari
Smuti od ananasa i maline
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 1 komentar
Čokoladni šejk od banane i kupine
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Posni jafa kolač
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Najbolje krofne
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Čokoladna sladoled torta
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Bečka štrudla sa jabukama
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari