Dezert od breskvi u Dutch Oven-u

Staromodan, ukusan i jednostavan za pravljenje, ovaj dezert od breskvi u dutch oven-u biće savršena poslastica za prolećne dane. Odlično se slaže uz sladoled od vanile!

Sastojci:
- 6 oljuštenih zrelih breskvi ili breskve iz kompota
- 1/4 šolje smeđeg šećera
- 3 kašike brašna
- 1 kašičica limunovog soka
- 1/2 kašičice narendane limunove korice
- 1/2 kašičice mlevenog cimeta
Preliv:
- 1 šolja brašna
- 1 šolja šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 1/4 kašičice mlevenog muškatnog oraščića
- 1 veliko jaje, lagano umućeno
- 1/2 šolje putera, rastopljenog i ohlađenog
- Sladoled od vanile, opciono
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C. Stavite breskve na dno Duch Oven pećnice ili u bilo koji drugi pleh za pečenje u rerni. U manjoj činiji pomešajte smeđi šećer, brašno, limunov sok, koricu i cimet, a zatim ovu smesu pospite po breskvama. Poređajte još jedan sloj breskvi.
Zatim pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, so i muškatni oraščić. U smesu dodajte umućeno jaje i mešajte dok ne dobijete glatku teksturu koju ćete posuti po drugom sloju breskvi. Preko ovog preliva ravnomerno prelijte otopljeni puter. Pecite 35-40 minuta. Po želji poslužite sa sladoledom od vanile.
Prijatno!