Dezert i osveženje, Recept dana, Recepti, Recepti za Dutch oven / Holandska pećnicu

Dezert od breskvi u Dutch Oven-u

Staromodan, ukusan i jednostavan za pravljenje, ovaj dezert od breskvi u dutch oven-u biće savršena poslastica za prolećne dane. Odlično se slaže uz sladoled od vanile!  

Sastojci:

  • 6 oljuštenih zrelih breskvi ili breskve iz kompota
  • 1/4 šolje smeđeg šećera
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 1/2 kašičice narendane limunove korice
  • 1/2 kašičice mlevenog cimeta

Preliv:

  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/4 kašičice mlevenog muškatnog oraščića
  • 1 veliko jaje, lagano umućeno
  • 1/2 šolje putera, rastopljenog i ohlađenog
  • Sladoled od vanile, opciono

Priprema:

Zagrejte rernu na 200°C. Stavite breskve na dno Duch Oven pećnice ili u bilo koji drugi pleh za pečenje u rerni. U manjoj činiji pomešajte smeđi šećer, brašno, limunov sok, koricu i cimet, a zatim ovu smesu pospite po breskvama. Poređajte još jedan sloj breskvi. 

Zatim pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, so i muškatni oraščić. U smesu dodajte umućeno jaje i mešajte dok ne dobijete glatku teksturu koju ćete posuti po drugom sloju breskvi. Preko ovog preliva ravnomerno prelijte otopljeni puter. Pecite 35-40 minuta. Po želji poslužite sa sladoledom od vanile.

Prijatno!

Recepti iz kategorije: 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *