Dezert i osveženje, Mikseri, Recept dana, Recepti

Novogodišnji medenjaci – Pokrenite prazničnu tradiciju

Novogodišnji medenjaci - Pokrenite tradiciju

Zajedno sa svojom decom zasucite rukave i dopustite da ovi novogodišnji medenjaci ulepšaju ove magične novogodišnje dane. 

Novogodišnji medenjaci - Pokrenite tradiciju

Sastojci za testo:

  • 150 g brašan
  • 50 g šećera
  • 1 kašičica meda
  • 100 g putera sobne temperature
  • malo cimeta po želji

Sastojci za glazuru:

  • 1 belance
  • 250 g šećera u prahu
  • 1 kašikica soka od limuna

Priprema za novogodišnji medenjaci:

Sve sastojke za testo spojte i mesite dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na ravnoj površini posutoj brašnom, oklagijom rastanjite testo na debljinu oko pola centimetra. Koristeći novogodišnje modle isecite u testu medenjake željenog oblika. Poređajte medenjake na Pyrex pravougaoni pekač MG 40RR6 obložen papirom za pečenje.

Zagrejte rernu na 180°C i pecite medenjake 15-20 minuta ili dok ne porumene. Kada se medenjaci ohlade napraviti glazuru za ukrašavanje. Umutite belance polako dodajući šećer u prahu. Kada smesa bude gusta dodajte kašiku soka od limuna. Ovu smesu podelite na onoliko delova koliko imate boja za kolače.

U smesu dodajte prehrambene boje, sipajte u špric za ukrašavanje i ukrašavajte medenjake po želji.

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *