Dezert i osveženje, Mikseri, Recept dana, Recepti, Testo

Posni jafa kolač

Posni jafa kolač - Recept Fagor.RS

Da li ste i Vi strastveni ljubitelji jafe? Ako jeste, onda vam ovaj slatkiš itekako nedostaje tokom posta.

Ne brinite, imamo rešenje za Vas – savršeni slasni posni Jafa kolač koji će zadovoljiti čula svih istinskih sladokusaca. Po mišljenu mnogih, domaći kolač spremljen na ovaj način bolji je od kupovne jafe!

Posni jafa kolač - Recept Fagor.RS

Sastojci za testo (prvi sloj):

18 kašika brašna

18 kašika šećera

20 kašika kisele vode

20 kašika ulja

Prašak za pecivo

Fil (drugi sloj):

3 pomorandže (prethodno zamrznute na par sati)

Džem (po izboru – najbolje od kajsije ili pomorandže)

8 kašika vode

100 grama šećera u prahu

Glazura:

150 g čokolade

50 grama posnog margarina ili ulja

Priprema – Posni jafa kolač:

Od navedenih sastojaka za testo umutite smesu koristeći Coral mikser. Izručite smesu u uljem podmazan pleh i pecite 30 minuta na temperaturi od 180 stepeni. Kada je testo pečeno, podelite ga na dva dela. To možete učiniti po sredini, ako želite manju dimenziju kolača ili popreko ako Vam više odgovara veći kolač. Prva polovina testa poslužiće Vam kao prvi sloj, dok ćete drugu izmrviti i pomešati u sastav drugog sloja.

 

Za Fil (drugi sloj) napravite šerbet tako što ćete prvo prokuvati vodu i šećer dok se ne zgusnu, a zatim u šerbet dodati tri zaleđene narendane pomorandže i izmrvljeni deo testa koji vam je ostao od prvog dela kolača.

Dalja priprema jafa kolača je jednostavna. Prvi sloj namažite džemom po želji, a onda preko ravnomerno rasporedite fil od šerbeta, pomorandži i mrvljenog testa. Za kraj napravite glazuru, istopivši čokoladu i margarin i ostavite kolač barem dva sata u frižideru da se stvrdne. Jafa kolač servirajte na Porcelanskom setu.

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *