U pripremi za iduću sezonu ukoliko ne možete da sačekate i ponovo osetite predivnu grčku kuhinju iskoristite ovaj recept za jagnjetinu na grčki način kako biste sebe, makar na trenutak, počastili njihovom izuzetnom kuhinjom.

Sastojci:
- 2 kg jagnjećih kotleta
- 4 iseckana čena belog luka
- sok od 1 limuna
- 2 kašičice origana
- so i biber po ukusu
- 1 kašika grčkog jogurta
- 1/4 šolje maslinovog ulja
Priprema – Jagnjetina na grčki način:
Pripremite marinadu. Pomešajte maslinovo ulje i sok od limuna. Dodajte seckani beli luk, origano i jogurt i sve dobro promešajte. Jagnjetinu posolite i pobiberite po ukusu, a potom dobro sa svih strana premažite marinadom. Ostavite jagnjetinu u marinadi oko 2 sata. Jagnjetinu pecite u rerni na rešetki pekača na 200 stepeni.
Povremeno prelivajte jagnjetinu tečnošću sa dna pekača i pecite dok ne porumeni. Na dno pekača možete krupno iseći 1 kg krompira, dodati grančicu ruzmarina i uporedo sa pečenjem jagnjetine peći i krompir u tečnosti i masnoći koja se topi sa mesa.
Prijatno!
Preporučeni proizvodi:
Healthy Griller – GR-621
Fakir Kaave Base – aparat za tursku kafu
Indukciona ploča IP-2000
Prisma set 3/1 kuhinjskih noževa
Aparat za testeninu – Pasta maker PM-300
Babila Kafemat
Slični recepti iz kategorije:
Grašak u ekspres loncu
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Čorbast pasulj u ekspres loncu
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
Gulaš od soje
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Gulaš od zeca
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Ukusna ćureća krilca u Air Fryer-u
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Testenina bez glutena u Pasta maker-u
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Savršena marinada za roštilj i belo meso
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari