Glavno jelo, Halogena pećnica, Pyrex, Recept dana, Recepti

Jagnjetina na grčki način – Grčka kuhinja

Jagnjetina na grčki način - Najlepši recepti Grčke kuhinje

U pripremi za iduću sezonu ukoliko ne možete da sačekate i ponovo osetite predivnu grčku kuhinju iskoristite ovaj recept za jagnjetinu na grčki način kako biste sebe, makar na trenutak, počastili njihovom izuzetnom kuhinjom. 

Jagnjetina na grčki način - Najlepši recepti Grčke kuhinje

Sastojci:

  • 2 kg jagnjećih kotleta
  • 4 iseckana čena belog luka
  • sok od 1 limuna
  • 2 kašičice origana
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašika grčkog jogurta
  • 1/4 šolje maslinovog ulja

Priprema – Jagnjetina na grčki način:

Pripremite marinadu. Pomešajte maslinovo ulje i sok od limuna. Dodajte seckani beli luk, origano i jogurt i sve dobro promešajte. Jagnjetinu posolite i pobiberite po ukusu, a potom dobro sa svih strana premažite marinadom. Ostavite jagnjetinu u marinadi oko 2 sata. Jagnjetinu pecite u rerni na rešetki pekača na 200 stepeni.

Povremeno prelivajte jagnjetinu tečnošću sa dna pekača i pecite dok ne porumeni. Na dno pekača možete krupno iseći 1 kg krompira, dodati grančicu ruzmarina  i uporedo sa pečenjem jagnjetine peći i krompir u tečnosti i masnoći koja se topi sa mesa.

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *