Domaći pasulj u Super krčku/slow cooker
Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 500 g goveđeg mesa isečenog na kockice
- 2 šolje sitno seckanog crnog luka
- 1-2 šolje seckane šargarepe
- 4 usitnjena čena belog luka
- 3 šolje vode
- 4 šolje bistre goveđe supe
- so, vegeta i biber po ukusu
- 3-4 lista lovora
- 2 šolje opranog i oceđenog pasulja
Priprema – Pasulj u Super Krčku:
Na tihoj vatri u dubljem tiganju zagrejte ulje i dinstajte meso dok ne porumeni sa svih strana. Izvadite meso iz tiganja i prebacite ga u Super Krčka. U preostalom ulju u tiganju prodinstajte crni luk dok ne omekša, zatim dodajte šargarepu, beli luk i kratko nastavite dinstanje.
Prelijte dinstanim lukom i šargarepom meso u Super Krčku. Posolite i pobiberite po ukusu, dodajte lovorov list, pasulj i sve prelijte bistrom goveđom supom i vodom. Promešajte, zatvorite Super Krčka i kuvajte pasulj najmanje 4 sata na LOW poziciji. Uklonite listove lovora pre posluženja. Pasulj poslužite uz kupus salatu.
Prijatno!
Preporučeni proizvodi:
Digitalni Super Krčko DC-400 – Aparat za sporo kuvanje 6,5 l
Ocenjeno sa 5.00 od 5