Punjene paprike i tikvice
Punjene paprike i tikvice recept koji će Vas oduševiti i koji će se često naći na Vašem meniju, nakon što ga probate.
SASTOJCI
- 10 – 12 paprika (6 većih tikvica)
- ½ kg mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica seckanog crnog luka
- 1-2 usitnjena čena belog luka
- 100 g pirinča
- 300 ml paradajz soka
- 2 kašičice slatke mlevene paprike
- ½ veze svežeg peršuna
- So, vegeta i biber po ukusu
PRIPREMA:
Na zagrejanom ulju propržite crni luk, dodajte mleveno meso, beli luk i uz stalno mešanje dodajte opran i proceđen pirinač, naseckan peršunov list, mlevenu papriku i začinite po ukusu. Dinstajte dok meso ne porumeni.
Paprike operite, odsecite im gornji deo sa peteljkom i izvadite semenke. Ukoliko pravite tikvice, oljuštite ih, prepolovite i kašičicom izdubite unutrašnjost koju ćete kasnije dodati u fil. Paprike/tikvice punite filom i ređajte uspravno u keramičku posudu Super Krčka. Dodajte šolju vode, paradajz sok i malo soli, poklopite i krčkajte na poziciji HIGH oko 6 sati. Punjene paprike i tikvice je recept koji ćete svi zavoleti.
Prijatno!