Sataraš recept za ukusno i brzo jelo
Sataraš recept je jedan od najjednostavnijih koje ćete ikada imati priliku da pripremate, a izuzetno je ukusno jelo koje možete spremati čitave godine. Sataraš recept je posebno pogodan jer ga možete spremati zimi od zaleđenih namirnica koje su pretakle tokom pripreme zimnice.
Glavna namirnica za sataraš recept su paprike. U toku sezone, kada je veliki izbor, preporučuje se kombinacija različitih vrsta čime sataraš recept dobija na bogatstvu ukusa i vizuelnom izgledu. Van sezone, možete koristiti ono što vam je dostupno.
Sataraš recept podrazumeva i da prvo oljuštite paradajz. Ukoliko je zaleđen to će ići lako pod mlazom vode iz česme, dok ukoliko nije, potrebno je da ga rasečete na dnu, prelijete vrelom vodom a nakon nekoliko sekundi naglo ga ohladite u posudi sa hladnom vodom. Na ovaj način kožica će se lako ljuštiti i izbeći ćete situaciju da morate da je uklanjate iz tiganja tokom pripreme.
Sastojci:
- 4 luka (po mogućstvu crvena)
- 3 čena belog luka
- 2 zelene paprike, 2 crvene paprike i 1 žuta mesnata paprika (ili bilo koja druga kombinacija)
- 4 paradajza
- 4 kašike ulja
- po ukusu šećera, soli i bibera
Recept za sataraš
Na ulju propržite kratko beli luk pa dodajte crni isečen na kriške. Pržite ga dok ne postane staklast nakon čega dodajte prethodno očišćene i na kockice ili trakice iseckane paprike. Dodajte malo vode da ne zagori i kuvajte poklopljeno na umerenoj vatri desetak minuta.
Paradajz koji ste prethodno oljuštili iseckajte na komadiće i dodajte u posudu, smanjite vatru i kuvajte još dvadesetak minuta. Par minuta pre skidanja sa ringle začinite solju i biberom po ukusu, i obavezno dodajte malo šećera, ne više od jedne kašičice.
Imajte na umu da ukoliko koristite zaleđene namirnice morate malo da produžite vreme pripreme. Takođe, s obzirom na to da zaleđene namirnice puštaju više vode, možete ih kuvati u otvorenoj posudi.
Sataraš možete poslužiti odmah, kao dodatak jelu kada se ohladi, ili ga zalediti i poslužiti nakon više dana (do 60). U tom slučaju preskočite poslednji korak (začine), odložite u manje posude i ubacite u zamrzivač kada se ohladi. Pre posluživanja podgrejte i tada začinite po ukusu.
Prijatno!
Preporučeni proizvodi:
PASHA Vine collection (3x kaserole sa poklopcem + tiganj) – 3518
Slični recepti iz kategorije:
Punjene paprike zapečene u rerni
- Objavljeno od strane Fagor Admin
Pastrmka sa bademom
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Teletina recept – Fagor.RS
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Zapečeni krompir
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Špagete karbonare sa pečenom piletinom
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Savršen biftek za praznični roštilj
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Pečena piletina sa pečurkama
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Biftek sa paprikom
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Špagete Carbonara
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Veknica od mesa
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Glazirana pileća krilca
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Kao mama khula. Puno hvala za recept!