a

Dobro došli na zvaničnu prezentaciju kompanije Fagor Srbija (Apejron), zvaničnog distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica,
Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Domaći sladoled sa breskvama

Domaći sladoled sa breskvama

Domaći sladoled sa breskvama

Domaći sladoled sa breskvama je jedan od onih recepata kojim uvek možete obradovati svoje najbliže i ponuditi im nešto što ne mogu uvek pronaći u prodavnici – zdravu alternativu ledenoj letnjoj poslastici.

Recept je za domaći sladoled sa breskvama, ali breskve možete zameniti bilo kojim drugim voćem kojim želite u zavisnosti od ukusa i sezone – jagodama, bananama, kivijem, kupinama, kajsijama… izbor je ograničen samo vašom maštom.

Domaći sladoled sa breskvama priprema se od zdravih namirnica koje možete pronaći u svakoj prodavnici i svežeg ili smrznutog voća bez dodataka sa veštačkim aromama koje samo daju privid originalnog ukusa.

Domaći sladoled sa breskvama je punog ukusa i arome, zdrav je, izuzetno ukusan i priprema se neverovatno lako uz aparat za sladoled ICE-15.

Domaći sladoled sa breskvama

Domaći sladoled sa breskvama

Recept za domaći sladoled sa breskvama

Pomešajte breskve, pola šolje šećera i sok od limuna u činiji. Pokrijte i ostavite u frižider na dva sata, mešajući svakih 30 minuta. Nakon dva sata izvadite činiju iz frižidera, iscedite sok u drugu posudu i vratite je u frižider.

Umutite jaja minut-dva dok ne postanu lagana i penasta. Dodajte postepeno ostatak šećera nastavljajući mućenje dok se sve ne sjedini, još oko minut.

Umutite mileram i mleko, a potom i sok koji ste prethodno dobili.

Mešavinu prebacite u aparat za sladoled i zaledite po uputstvu proizvođača. Pre nego što se u potpunosti stvrdne, dodajte breskve i nastavite smrzavanje.

Poslužite samostalno ili ukrašeno po vašoj želji.

Prijatno!

Potrebne namirnice:

  • 2 šolje bresaka, fino isečenih
  • 1 1/4 šolje šećera
  • sok od pola limuna
  • 2 velika jajeta
  • 2 šolje milerama ili slatke pavlake
  • 1 šolja mleka

Preporučeni proizvodi:

Aparati za sladoled

Mikseri

  • ONLINE AKCIJA Coral ručni mikser sa pet brzina i Turbo funkcijom - MX-350

Secko

Porcelanski servisi za dezert