Aparat za sladoled, Dezert i osveženje, Mikseri, Multipraktici, Porcelan, Pyrex, Recepti

Domaći sladoled sa breskvama

Domaći sladoled sa breskvama recept

Domaći sladoled sa breskvama je jedan od onih recepata kojim uvek možete obradovati svoje najbliže i ponuditi im nešto što ne mogu uvek pronaći u prodavnici – zdravu alternativu ledenoj letnjoj poslastici.

Recept je za domaći sladoled gde breskve možete zameniti bilo kojim drugim voćem kojim želite u zavisnosti od ukusa i sezone – jagodama, bananama, kivijem, kupinama, kajsijama… izbor je ograničen samo vašom maštom.

Domaći sladoled sa breskvama priprema se od zdravih namirnica koje možete pronaći u svakoj prodavnici i svežeg ili smrznutog voća bez dodataka sa veštačkim aromama koje samo daju privid originalnog ukusa.

Domaći sladoled  je punog ukusa i arome, zdrav je, izuzetno ukusan i priprema se neverovatno lako.

domaci sladoled sa breskvama

SASTOJCI

  • 2 šolje bresaka, fino isečenih
  • 1 1/4 šolje šećera
  • sok od pola limuna
  • 2 velika jajeta
  • 2 šolje milerama ili slatke pavlake
  • 1 šolja mleka
  •  

PRIPREMA:

Pomešajte breskve, pola šolje šećera i sok od limuna u činiji. Pokrijte i ostavite u frižider na dva sata, mešajući svakih 30 minuta. Nakon dva sata izvadite činiju iz frižidera, iscedite sok u drugu posudu i vratite je u frižider.

Umutite jaja minut-dva dok ne postanu lagana i penasta. Dodajte postepeno ostatak šećera nastavljajući mućenje dok se sve ne sjedini, još oko minut.

Umutite mileram i mleko, a potom i sok koji ste prethodno dobili.

Mešavinu prebacite u aparat za sladoled i zaledite po uputstvu proizvođača. Pre nego što se u potpunosti stvrdne, dodajte breskve i nastavite smrzavanje.

Poslužite samostalno ili ukrašeno po vašoj želji.

Prijatno!

 
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *