Mikseri, Prilog, Recepti, Uskršnja trpeza

Poljski uskršnji sos – Uskršnja trpeza

Poljski uskršnji sos - Recept za uskršnju trpezu

Poljski Uskršnji sos je osveženje na Vašoj trpezi, nakon tolikih godina spremanja ruske salate, urnebesa, i drugih dobro poznatih recepata. Obogatite svoju Uskršnju trpezu poljskim Uskršnjim sosom, koji će se svideti i odraslima, ali u njemu će uživati i deca. Sos koji vam predstavljamo sjajno ide uz šunku i hladno pečeno meso, a u Poljskoj se Uskrs bez njega ne može ni zamisliti.

Možete ga konzumirati uz krompir ili neko drugo jelo, i uvek ćete dobiti savršeno pun ukus povrća, majoneza, pavlake u svakom sočnom zalogaju. Možete ga iskoristiti za dresing za kuskus, pirinač ili zelenu salatu. Spremite ovaj sos u udobnosti svog doma i uživajte  u svakom zalogaju sa Vašim najbližima.

Poljski uskršnji sos - Recept za uskršnju trpezu

POLJSKI USKRŠNJI SOS – POTREBNE NAMIRNICE:

  • 1/2 šolje pavlake
  • 1/2 šolje majoneza
  • 1-2 tvrdo kuvana jajeta (iseckana)
  • 1/2-3/4 šolje iseckanog ukiseljenog povrća (po želji, krastavaca, turšije, pečuraka, rotkvica…)
  • 1 kašika rena
  • soli po ukusu
  • šećera po ukusu
  • sok od limuna po ukusu (ili sirćeta)

PRIPREMA:

U velikoj posudi izmešajte pavlaku i majonez i dodajte iseckana jaja i povrće. Umešajte ren i začinite po ukusu solju, šećerom i sokom od limuna ili sirćetom.

Ostavite u frižider i poslužujte hladno. Uskršnja trpeza nije samo mesto na kojem se porodica okuplja da provede vreme zajedno već i praznik koji može poslužiti da isprobate nešto novo i izvanredno. Ukoliko ste se umorili od uvek istih recepata ruske salate i pečenja, dajte sebi šansu za eksperiment i pokušajte nešto što će učiniti da vaša Uskršnja trpeza postane zaista jedinstveno gurmansko iskustvo.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *