Halogena pećnica, Prilog, Recepti, Uskršnja trpeza

Strašan krompir

strašan krompir

Strašan krompir je bogat Uskršnji obrok koji će doneti puno radosti Vašim najdražima. Ukoliko ste ljubitelj jela od krompira, ovaj krompir će se savršeno uklopiti u Vašu Uskršnju trpezu. Krompir je jedna od najzastupljenijih namirnica u srpskoj kuhinji. Sa njime ne možete da pogrešite! Koristite ga kao prilog, glavno jelo, predjelo ili kao osnovu za mnoge čorbe.

U ovo jelo možete da ubacite zdrave namirnice kao što su prokelj, paškanat, blitva i ukusne začine kao što su ruzmarin, beli luk i maslinovo ulje i dobićete mnoštvo ukusnih recepata sa krompirom u glavnoj ulozi. Ovaj bogato začinjen obrok biće odličan prilog uz ribu ili meso, i uz neku laganu salatu. 

Strašan krompir se lako priprema, od samo nekoliko osnovnih sastojaka, a uživaćete u njegovom sočnom ukusu. Deca će jesti sve dok tanjiri ne ostanu prazni!

Ovu promenu svi će znati da cene, pa ćete zadobiti epitet sjajne domaćice ili domaćina.

strašan krompir

SASTOJCI:

  • 6-8 krompira, oljuštenih
  • Voda (da pokrije)
  • So
  • 1 čaša pavlake
  • 1 šolja krem sira
  • Beli luk u prahu
  • 1/2 šolje rendanog čedar sira

PRIPREMA:

Skuvajte krompire u usoljenoj vodi dok ne budu gotovi. Izvadite ih iz vode, dodajte pavlaku, krem sir, so i beli luk po ukusu. Izmešajte ih i napravite pire, mikserom ili ručno.

Sipajte u posudu za pečenje i pospite čedar sirom odozgo. Pecite 45-50 minuta na 175 stepeni dok ne postane zlatno-braon.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *