Jagnjeći but sa ruzmarinom i belim lukom – Uskršnja trpeza

Jagnjeći but sa ruzmarinom i belim lukom je idealan izbor za Vašu Uskršnju trpezu. Ukusno meso sa osvežavajućim začinima obradovaće Vaše najmilije. Meki i sočni, a u isto vreme hrskavi zalogaji jagnjećeg buta su nešto što ne treba da propustite!
Ruzmarin i beli luk istaći će prirodno lep ukus jagnjetine, a u Vaš dom doneti nezaboravne mirise i prijatnu porodičnu atmosferu.
Ovaj specijalitet možete konzumirati uz belo ili crno vino. Jedna od omiljenih stavki Uskršnje trpeze, jagnjetina je nepogrešivo dobar izbor.

SASTOJCI
- 2 kg jagnjećeg buta
- 2 čena belog luka, sitno isečenog
- 2 kašike svežeg ruzmarina
- 1 kašika ulja
- so
- biber
PRIPREMA:
Zagrejte rernu na 175 stepeni.
Malim oštrim nožem izrežite jagnjetinu sa obe strane. Useke pospite belim lukom i svežim ruzmarinom. Premažite jagnjetinu uljem i začinite solju i biberom.
Stavite u posudu za pečenje sa 3/4 šolje vode i ubacite u rernu. Pecite oko dva sata često prelivajući pečenje sokom iz posude.
Nakon dva sata izvadite iz rerne i pokrijte aluminijumskom folijom. Sačekajte petnaestak minuta pre sečenja kako bi meso ostalo sveže i sočno.
Zanimljivost: Jagnjetina se počela konzumirati pre oko 10.000 godina u Aziji, voleli su je i Rimljani, dok su je u Severnu Ameriku preneli Španski osvajači u 16.veku.
Prijatno!
Preporučeni proizvodi:
Slični recepti iz kategorije:
Savršena marinada za roštilj i belo meso
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Recept za sos za roštilj – Tajni recept za BBQ sos
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Teleća džigerica
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Savršen biftek za praznični roštilj
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Fokača italijanska pogača
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Mini pljeskavice
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Ćevapčići
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Mađarska kobasica
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Gurmanska pljeskavica
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Musaka sa pečenim paprikama
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari