Gurmanska pljeskavica

Gurmanska pljeskavica je najbolje jelo sa roštilja i u tome se svi ljubitelji mesa jednoglasno slažu. Gurmanska pljeskavica može da se jede svaki dan.

SASTOJCI
- 1,5 kg mlevenog junećeg mesa
- 2 usitnjena čena belog luka
- 2 veća iseckana crna luka
- 2 jajeta
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašika susama
- 1/4 šolje svežeg usitnjenog peršuna
- 2 kašike sveže iseckane nane
- 1 kašičica korijandera
- 1 kašičica kurkume
- 1 1/2 kašičica susamovog ili suncokretovog ulja
- 1/ 2 šolje prezli
PRIPREMA:
U dubljoj posudi pomešati mleveno meso, iseckan crni i beli luk, posoliti, pobiberiti, dodati ulje, jaja i sve preostale začine, osim prezli. Smesu dobro umesiti rukom da se sjedine svi sastojci. Oblikovati smesu u ćevape. Svaki ćevap uvaljati u prezle. Ćevape peći na prethodno zagrejanom grileru dok ne porumene i ne dobiju braon boju. Persijski kebab poslužiti uz kuvani pirinač, omiljeni ljuti umak, grilovani paradajz i pečene krompiriće. Savršena gurmanska pljeskavica je spremna da se proba i da se uživa u njoj.
Za neka jela Vam je rerna prevelika i treba joj previše vremena kako bi se zagrejala i ispekla ih.
Upravo za njih idealan aparat je Multi Grill, koji je ne samo zamena za rernu već i multifunkcionalni grill u kojem možete pripremati jela sa roštilja u Vašem domu, uz minimum dima i neprijatnih mirisa.
Prečnika je 30 cm a dubine 4 cm – idealno za pečenje pice, pite, proje, pogačica, kiflica…
Možete u njemu ispeći i meso, ribu ili povrće, čak i orašaste plodove – kestenje, bademe ili lešnike.
Za razliku od roštilja namirnice se peku dvostrano. Za razliku od rerne, peku se mnogo brže.
Namestite tajmer na vreme do 30 minuta i posvetite se drugim obavezama. Nakon zvučnog signala čeka Vas gotovo ukusno jelo koje ste sami pripremili!
Prijatno!