Grileri, Mašine za mlevenje mesa, Recepti, Recepti za kobasice

Gurmanska pljeskavica

Gurmanska pljeskavica

Gurmanska pljeskavica je najbolje jelo sa roštilja i u tome se svi ljubitelji mesa  jednoglasno slažu. Gurmanska pljeskavica može da se jede svaki dan.

Gurmanska pljeskavica

SASTOJCI

  • 1,5 kg mlevenog junećeg mesa
  • 2 usitnjena čena belog luka
  • 2 veća iseckana crna luka
  • 2 jajeta
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašika susama
  • 1/4 šolje svežeg usitnjenog peršuna
  • 2 kašike sveže iseckane nane
  • 1 kašičica korijandera
  • 1 kašičica kurkume
  • 1 1/2 kašičica susamovog ili suncokretovog ulja
  • 1/ 2 šolje prezli

PRIPREMA:

U dubljoj posudi pomešati mleveno meso, iseckan crni i beli luk, posoliti, pobiberiti, dodati ulje, jaja i sve preostale začine, osim prezli. Smesu dobro umesiti rukom da se sjedine svi sastojci. Oblikovati smesu u ćevape. Svaki ćevap uvaljati u prezle. Ćevape peći na prethodno zagrejanom grileru dok ne porumene i ne dobiju braon boju. Persijski kebab poslužiti uz kuvani pirinač, omiljeni ljuti umak, grilovani paradajz i pečene krompiriće. Savršena gurmanska pljeskavica je spremna da se proba i da se uživa u njoj.

Za neka jela Vam je rerna prevelika i treba joj previše vremena kako bi se zagrejala i ispekla ih.

Upravo za njih idealan aparat je Multi Grill, koji je ne samo zamena za rernu već i multifunkcionalni grill u kojem možete pripremati jela sa roštilja u Vašem domu, uz minimum dima i neprijatnih mirisa.

Prečnika je 30 cm a dubine 4 cm – idealno za pečenje pice, pite, proje, pogačica, kiflica…

Možete u njemu ispeći i meso, ribu ili povrće, čak i orašaste plodove – kestenje, bademe ili lešnike.

Za razliku od roštilja namirnice se peku dvostrano. Za razliku od rerne, peku se mnogo brže.

Namestite tajmer na vreme do 30 minuta i posvetite se drugim obavezama. Nakon zvučnog signala čeka Vas gotovo ukusno jelo koje ste sami pripremili!

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *