Kremasti pire sa prazilukom

Kremasti pire sa prazilukom: Pire ne mora da se pravi na jedan isti način. Kremasti pire sa prazilukom potvrđeno je drugačiji.

SASTOJCI
- 2 kg krompira, oljuštenog i isečenog na četvrtine
- 1 1/2 kašičica soli
- 3-4 veća praziluka
- 2 kašike putera ili margarina
- 1/2 kašičice bibera
- ½ šolje mleka
- 3 kašike krem sira
PRIPREMA:
Posolite vodu krašičicom soli i kuvajte krompir u slanoj vodi dok krompir ne omekša. Iscedite krompir i ostavite ga na toplom. Očistite, operite praziluk i isecite na tanke kolutiće. Istopite 2 kašike putera u većem tiganju, dodajte praziluk i propržite oko 5 minuta dok ne omekša. Napravite pire od krompira, dodaje preostalo 1/2 kašičice soli, biber, mleko, krem sir i sve izmešajte.
Na kraju dodajte praziluk i sve dobro promešajte.
Ukoliko Vam je potreban mali i fleksibilan ali moćan aparat u kuhinji, posebno za pripremu pirea, imamo nešto savršeno za Vas – Coral štapni blender sa dodatkom za pire – HBP-610 Purée!
Izuzetno je praktičan kada Vam je potrebno da brzo napravite krompir pire ili sos od paradajza, spremite hranu za bebe ili šejk, izblendirate voće za smuti ili povrće za čorbu… Od doručka do večere, praktično je nemoguće zamisliti jelo sa kojim Vam ne može pomoći!
Ono što ga odvaja od sličnih ručnih blendera je dodatak specijalno dizajniran za pripremu pirea. Kuvani krompir i druge namirnice najfinije se blendiraju u kremasti pire na način na koji drugi dodaci to ne čine. Bez gromuljica, brzo i efikasno, jednostavnije nego ikada ranije!
Pokreće ga snažan motor od 600 W – izuzetno moćan za aparat njegove veličine.
Prijatno!