Blenderi, Recepti

Pire na francuski način

Recept za pire krompir na francuski način

Pire na francuski način:  Francuzi krompir pire pripremaju na drugačiji i nešto komplikovaniji način od onog na koji je većina nas naviknula. Njihovi kuvari tvrde da je to jedini pravi način za pripremu krompir pirea.

Recept za pire krompir na francuski način

SASTOJCI

  • 1 ¼ kg belog krompira oljuštenog i iseckanog na kockice
  •  200 g putera iseckanog na kockice
  •  1 šolja mleka
  •  ¼ šolje krem sira
  •  So

PRIPREMA:

Kuvajte krompir u vodi sa ½ kašičice soli sve dok krompir ne omekša. Procedite kuvani krompir i ispasirajte ga. Ispasirani krompir sipajte u dublji tiganj i na tihoj vatri, uz stalno mešanje, polako dodajte kockice putera. Konstantno mešajte dok se puter u pireu ne istopi. Razmutite krem sir u mleku i uz stalno mešanje dobro zagrejte mleko i krem sir. Uz stalno mešanje dodajte
zagrejano mleko i krem sir u pire krompir i mešajte sve dok se sastojci potpuno ne sjedine. Po potrebi dodajte još vrućeg mleka kako biste dobili željenu gustinu pirea. Začinite po ukusu i pire poslužite vruć. Vaš pire na francuski način je spreman za degustaciju.

Ukoliko Vam je potreban mali i fleksibilan ali moćan aparat u kuhinji, posebno za pripremu pirea, imamo nešto savršeno za Vas – Coral štapni blender sa dodatkom za pire – HBP-610 Purée!

Izuzetno je praktičan kada Vam je potrebno da brzo napravite krompir pire ili sos od paradajza, spremite hranu za bebe ili šejk, izblendirate voće za smuti ili povrće za čorbu… Od doručka do večere, praktično je nemoguće zamisliti jelo sa kojim Vam ne može pomoći!

Ono što ga odvaja od sličnih ručnih blendera je dodatak specijalno dizajniran za pripremu pirea. Kuvani krompir i druge namirnice najfinije se blendiraju u kremasti pire na način na koji drugi dodaci to ne čine. Bez gromuljica, brzo i efikasno, jednostavnije nego ikada ranije!

Pokreće ga snažan motor od 600 W – izuzetno moćan za aparat njegove veličine.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *