Hrana za bebe od 4 meseca – Kašice koje će ulepšati dan

Pire od šargarepe i krompira za bebe

SASTOJCI ZA PIRE OD ŠARGAREPE I KROMPIRA
- 1 šargarepa (80gr )
- 1 manji krompir (80gr)
PRIPREMA:
Povrće pre svega dobro oprati i oguliti. Posebno kuvati iseckanu šargarepu na kolotuve i krompir na komade veličine nokta. Kada se skuva (25minuta) sačekati da se prohladi (oko 20) i zatim ispasirati štapnim mikserom sjedinjene.
Prijatno!
Hrana za bebe od 4 meseca
Kašica od šargarepe i kukuruznog brašna

SASTOJCI ZA KAŠICA OD ŠARGAREPE I KUKURUZNOG BRAŠNA
- 1 šargarepa
- 1 puna supena kašika kukuruznog brašna (možete isto koje i vi koristite u ishrani)
PRIPREMA:
Šargarepu prvo dobro oprati i oguliti, iseckati na kolutove i staviti da se kuva. Kuvati oko 25minuta. Posle u tu istu vodu u kojoj se kuvala šargarepa možete da spremite i kukuruzno brašno. Mešati dok ne prokuva, a zatim mešati još dva minuta da bi se brašno termički obadilo.
U kuvano kukuruzno brašno dodati šargarepu i izblenirati štapnim mikserom.
Prijatno!
Hrana za bebe od 4 meseca
Kašica od jabuke ili kruške

SASTOJCI ZA KAŠICA OD JABUKE ILI KRUŠKE
- 1 jabuka/kruška
PRIPREMA:
Oljuštite i očistite od semenki i iseckajte na kriške 1 jabuku ili 1 krušku.
Stavite da se kuva da kuva u maloj šerpici sa 15ml vode. Poklopite i kuvajte 10 min dok ne omekša.
Skuvanu smešu stavite da se malo prohladi pa izmiksajte štapnim mikserom.
Prijatno!
Hrana za bebe od 4 meseca
Kašica od tikvice

SASTOJCI ZA KAŠICA OD TIKVICA
- Pola ili cela tikvica (zavisi od veličine tikvice, generalno možete da birate tikvice manjeg prečnika jer su one lepšeg ukusa)
PRIPREMA:
Dobro operite tikvicu i oljuštite. Najbolje je da tikvicu kuvate na pari dok skroz ne omekša. Kada su kuvane, ispasirajte ih štapnim mikserom i dodajte vodu ako želite da dobijete finu i glatku teksturu.
Prijatno!
Hrana za bebe od 4 meseca
Kašica od Krompira, šargarepe i kukuruza

SASTOJCI KAŠICA OD KROMPIRA, ŠARGAREPE I KUKURUZA
- malo maslinovog ulja
- 1 manja šargarepa, oljuštena i iseckana na komade
- 1 manji krompir, oguljen i iseckan na komade
- 1 šolje (oko 250 ml) vode
- 1/4 šolje zrna kukuruza (svežeg, iz konzerve ili zamrznutog)
PRIPREMA:
Sitno seckanu šargarepu i krompir stavite u malo vode ili posudu za kuvanje na pari i dodajte kukuruz šećerac. Kada je kuvano, dodajte par kapi maslinovog ulja i adaptirano i sve izmiksajte dok ne dobijete kašastu teksturu.
Prijatno!