logo-coral

Dobro došli na Fagor.RS, zvaničnu prezentaciju kompanije Apejron d.o.o., distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica, Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Prijava na imejl bilten

slika-jedan-za-back-to-school

Back to school recepti za Doručak

Palenta

Palenta ili sirotinjsko jelo, kako ga često zovu, najzdraviji je dečji doručak. Palenta u sebi ne sadrži gluten, ali obiluje fosforom, magnezijumom, cinkom, vitaminima B6, K i E koji pozitivno utiču na normalan rad creva i celog organizma.

palenta

Sastojci

  • 3 ½ šolje hladne vode
  • 1 šolja kukuruzne palente
  • prstohvat soli
  • 1 kašika maslinovog ulje po želji

Priprema:

U dublji sud sipati hladnu vodu, dodati palentu i posoliti. Na umerenoj vatri i uz stalno mešanje kuvati palentu dok palenta ne krene da se zgušnjava, skloniti sa vatre, dodati maslinovo ulje i sve dobro promešati. Palentu poslužiti sa kajmakom, domaćim sirom, pavlakom ili jogurtom po želji.

Prijatno!

Namaz od leblebija

Leblebije su izuzetno bogate proteinima i zato humus, namaz od leblebija, sadrži dosta omega 3 masnih kiselina koje su odlične za poboljšanje inteligencije kao i vitamine i amino kiseline koje utiču na dobar i kvalitetan san i podižu raspoloženje.

leblebije

Sastojci

  • 800 g leblebija
  • 4 kašičice pečenog susama
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 2-3 kašike limunovog soka
  • morska so po ukusu

Priprema:

Leblebije potopite u vodu i ostavite da nabubre tokom noći. Ujutru leblebije procedite, isperite i sipajte u Magefesa multikuker MGF-6601 i kuvajte oko 45 minuta dok zrna ne budu potpuno mekana skoro da se raspadaju. Kuvane leblebije procedite i sačekajte da se malo prohlade. Sipajte leblebije u Coral Blender Bullet BS-2000 Premium, dodajte susam, maslinovo ulje, so i limunov sok. Blendirajte dok smesa ne postane kompaktna. Humus namažite na domaći integralni hleb pripremljen u našoj mini pekari BM-2000, pospite sveže seckanim peršunom i servirajte sa rotkvicama.

Prijatno!

Domaća pašteta od tunjevine

Pašteta, namazana na svež vruć hleb hrskave korice uz čašu hladnog jogurta,
oduvek je bila svima omiljena i dobra ideja za brz doručak pred školu kome se svi
radujemo. A, još ako je domaća pašteta, napravljena od zdravih i ukusnih
namirnica u čiji sastav i kvalitet ne sumnjamo, zadovoljstvo je još veće!

pašteta od tunjevine

Sastojci

  • 1 konzerva tunjevine u komadima
  • 1 manja glavica crvenog luka
  • sok od pola limuna
  • 1-2 kašike maslinovo ulje
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Tunjevinu dobro ocedite od viška ulja, a potom sve sastojke dobro izmiksajte Coral štapnim blenderom HBP-610 PUREE. Čuvajte paštetu u frižideru u staklenoj teglici. Umesto tunjevine u paštetu možete staviti kuvanu piletinu ili junetinu sa dodatkom belog luka i drugih začina po želji.

Prijatno!

Omlet sa sirom u tortilji

Omlet, sa sirom je veoma ukusan, hranljiv i pun proteina što ga čini idealnim
doručkom bez obzira na uzrast. Omlet je jedno od najjednostavnijih jela od jaja
kome se deca od srca raduju i savršen obrok za početak dana.

jaja sa sirom

Sastojci

  • 1 jaje
  • 2 kašike sitnog mladog sira
  • 1 tortilja
  • so po ukusu

Priprema:

Dobro umutiti jaja, dodati sir, posoliti po ukusu i dobro promešati sastojke. Jaja za omlet možete umutiti i u Coral Blender Bullet-u! Umućena jaja kratko propržiti u tiganju na zagrejanom ulju, pa preko kajgane staviti tortilju. Peći par minuta dok se omlet ne zalepi za tortilju, pa jaje sa tortiljom okrenuti i zapeći tortilju sa donje strane. Gotovu tortilju preklopite na pola i poslužite uz kolutove svežeg paradajza.

Prijatno!

Najnoviji recepti dana

Podelite