Bela čorba od piletine idealna je kao glavno jelo za ručak ili večeru za 4-6 osoba. Čorba od piletine biće najbolja čorba koju ste probali u zadnje vreme.

SASTOJCI
- 500 g pilećeg belog mesa
- 1 crni luk
- 2-3 čena belog luka
- 1 kašika brašna
- 750 ml vode
- mirođija po ukusu
- so, vegeta i biber po ukusu
PRIPREMA:
U ekspres loncu na programu SAUTE prodinstati sitno seckani crni i beli luk dok ne omekšaju. Isključiti funkciju SAUTE, dodati belo meso seckano na kockice i nastaviti dinstanje dok meso ne porumeni.
Dodati ½ l vode, zatvoriti ekspres lonac i pritisnuti program SOUP na 25 minuta. Nakon završenog kuvanja pažljivo ispustiti pritisak iz lonca i pažljivo otvoriti poklopac. Dodati preostalih 250 ml vrele vode, začiniti po ukusu i promešati.
Brašno razmutiti u malo hladne vode i uz stalno mešanje dodati čorbi dok se sastojci ne sjedine. Dodati mirođiju po ukusu i ostaviti da se krčka još par minuta. Čorbu poslužiti toplu. Vaša bela čorba od piletine je spremna za degustaciju.
Prijatno!
Električni lonac Coral EL-1500 Gourmet jedan je od najuniverzalnijih i najpraktičnijih kuhinjskih aparata na tržištu. U sebi sadrži sve funkcije koje su Vam neophodne za zdravo i efikasno kuvanje ukusnih jela.
Možete:
- kuvati pod pritiskom
- krčkati hranu u dva režima
- kuvati namirnice na pari
- zapeći meso pre kuvanja
- podgrejati i održavati temperaturu obroka…
Možete čak i odložiti početak kuvanja i programirati vreme završetka!
Kuvanjem pod pritiskom hrana se kuva na temperaturi višoj od temperature ključanja vode. Zbog toga se brže termički obrađuje te ne dolazi do gubljenja hranljivih materija.
Sporo kuvanje ima slične nutritivne koristi ali ih postiže na drugi način. Dugim sporim kuvanjem čuvaju se najosetljivije hranljive materije poput vitamina, koje se na visokim temperaturama lako razgrađuju.
Električni lonac je u pravom smislu reči multikuker kojim možete kuvati sve što poželite i to brže, lakše i jednostavnije!
Prijatno!