Glavno jelo, Recept dana, Recepti, Recepti za Super Krčka

Gulaš od pečuraka

Gulaš od pečuraka serviran u tanjiru sa crnom pozadinom

Za sve one koji manje vole meso, brz i lagan gulaš od pečuraka nezaboravnog ukusa, idealan je predlog za današnji ručak.

Gulaš od pečuraka serviran u tanjiru sa crnom pozadinom

Sastojci:

  • 800 g pečuraka
  • 1 ceo praziluk (beli i zeleni deo)
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 250 ml soka od paradajza
  • 1 kašičica aleve paparike
  • 2 lista lovora
  • vegeta, biber, so po ukusu

Priprema – Gulaš od pečuraka

Na ulju prodinstajte iseckan praziluk i crni luk dok ne omekšaju, pa dodajte oprane i iseckane pečurke. Na laganoj vatri dinstajte pečurke dok ne omekšaju i dok ne ispari tečnost koju su pustile. 

Sipajte alevu papriku, iseckan beli luk, promešajte, a zatim prelijte pečurke sokom od paradajza. Ako ima potrebe dolijte vodu uz povremeno mešanje. Dodajte so, biber po ukusu i lovorov list. Kuvajte gulaš uz povremeno mešanje još 20 minuta.

Ako želite da gulaš bude gušći, u 50 ml hladne vode razmutite kašičicu brašna, prelijte gulaš brašnom i par minuta ga mešajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Za gulaš koristite sitnije pečurke, a za bogatiji ukus gulaša kombinujte više vrsta pečuraka.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *