Mađarski gulaš
Omiljeni mađarski gulaš, čuveno nacionalno mađarsko jelo, često je rado viđen gost i na našim trpezama.
Sastojci za mađarski gulaš:
- 1 kg junetine
- ½ kg luka
- 1 čen belog luka
- vegeta, biber i so po ukusu
- 2 lista lovora
- 1 kašičica aleve paparike
- tucana ljuta paprika po ukusu
Priprema – Mađarski gulaš
Na tihoj vatri prodinstajte sitno seckan crni luk dok ne omekša i ne postane proziran. Dodajte junetinu iseckanu na kockice i prodinstajte dok meso ne porumeni. Nalijte vodu toliko da prekrije meso, a zatim dodajte vegetu, biber, so, alevu, tucanu papriku po ukusu i lovorov list.
Promešajte i ostavite gulaš da se krčka polagano na laganoj vatri 2 do 3h. Pred kraj u gulaš ubacite ceo čen belog luka kako bi pojačali ukus i nastavite sa kuvanjem dok meso ne postane mekano, voda gotovo ispari, svi sastojci se sjedine i gulaš dobije na gustini.
Gulaš servirajte uz makarone, pire krompir ili palentu.
Prijatno!
Preporučeni proizvodi:
Digitalni Super Krčko DC-400 – Aparat za sporo kuvanje 6,5 l
Ocenjeno sa 5.00 od 5
Krčko SC-360 Selection – Aparat za sporo kuvanje 5,5 l
Slični recepti iz kategorije:
25
jan
Gulaš od svinjskog mesa – Domaćinski recept
- Objavljeno od strane Fagor Admin
16
maj
Paradajz sos
- Objavljeno od strane Fagor Admin
11
maj
Gulaš od zeca
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
10
maj
28
apr
Domaći kuvani kupus u Super Krčku
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
06
apr
Domaće sardine u Super krčku
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
01
apr
Čorba od kukuruza šećerca
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
25
mar
Gulaš u kotliću
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
24
mar
Gulaš u Super Krčku
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
23
mar
Teleća džigerica
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
17
mar
Pileći gulaš – Tradicionalni recept
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
10
mar
Boršč – Nacionalno rusko jelo
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari