Aparati za sporo kuvanje, Blenderi, Mikseri, Recepti

Potaž od bundeve – Obrok pun vitamina

Recept za čorbu-potaž od bundeve

Bundeva je svakako kraljica jeseni! Među povrćem, bundeva je jedan od najkoncentriranijih izvora alfa-linolenske kiseline (ALA), omega-3 esencijalne masne kiseline koja je vrlo dobra za zdravlje srca.Nepravedno zapostavljena u ishrani, bundeva poznata kao “domaća banana” sadrži obilje vitamina i minerala, bogata je vlaknima, posebno pektinom. Iskoristite njene blagodeti na vreme i spremite ovaj sjajan potaž od bundeve.

Recept za čorbu-potaž od bundeve

SASTOJCI

  • 400gr bundeve (iseckane na kockice
  • 4 šargarepe (Iseckane na kolutove)
  • 1 veći krompir (Iseckan na kockice)
  • 1,5 l vode
  • svež peršun
  • 3 čena belog luka
  • 2 manja crna luka
  • so, biber

PRIPREMA:

Prvi korak: Kuvati u vodi bundevu, šargarepu, krompir i crni luk oko 20-35 minuta

Drugi korak: Kada se povrće skuva iscedite vodu i ispasirajte sastojke pomoću štapnog miksera. Ako nemate ručni mikser možete da se i poslužite blenderom ili multipraktikom.

Treći korak: Kada ste ispasirali povrće, vratite ga na šporet i dodajte so i biber, promešajte i kada provri, kuvajte ga još oko 3 minuta, pa dodajte u smesu iseckan peršun i beli luk. Promešajte i pripremi vaš potaž za posluženja. Po želji možete u potaž dodati pavlaku, kiselo mleko ili sitni sir.

Prijatno!

Ideja za posluženje: Da bi ukus potaža bio još lepši, a vama ručak još svečaniji predlažemo vam da ga poslužite iz naših Sand činija, koje su idealne za čorbe i supe. Send set činija svojim dizajnom unosi miris tradicije u vaš dom.

Zanimljivost: Bundeva je kraljica jeseni, potiče iz Centralne Amerike, tačnije iz Meksika. Kasnije su je Španci doneli u Evropu, te je na našu veliku sreću i danas koristimo u ishrani.

U nekim zemljama kao što je Kanada i Amerika postoji tradicija pravljenja pite od bundeve povodom određenih praznika. Narandžasta boja bundevinog mesa inspiriše na razne recepte, u našem slučaju je to potaž.

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *