logo-coral

Dobro došli na Fagor.RS, zvaničnu prezentaciju kompanije Apejron d.o.o., distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica, Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Prijava na imejl bilten

sladoled-od-kokosa (1)

Sladoled od kokosa

Sladoled od kokosa je zaista pravi letnji ukus, koji nas raslađuje i u mislima vodi u tropske krajeve. Kada budete degustirali sladoled odkokosa, osetićete da setite pod nekom palmom, dok lagani trapski povetarac Vam šapuće najlepše stihove i priče sa morskih talasa.

sladoled-od-kokosa (1)

Sastojci

  • Domaće kokosovo mleko:
    • 250 ml vode
    • 60 g kokosovog brašna
  • Smesa za sladoled:
    • 150 ml kokosovog mleka
    • 150 g punomasne kisele pavlake
    • 150 ml slatke pavlake
    • 75 g šećera
    • 75 g bele čokolade
    • 4 kašike kokosovog brašna
    • 1/2 kašikice arome vanile

Priprema:

KOKOSOVO MLEKO

Prvi korak:

Vodu i kokosovo brašno stavite u lonac i zagrejte na laganoj vatri uz stalno mešanje. Kada proključa,
kuvajte još 2-3min. Sklonite sa vatre i ostaviti da odstoji još 4-5min (otklopljeno).

Drugi korak:

Smesu prebacite u multipraktik i miksajte nekoliko minuta na najvećoj brzini dok se ne dobije smesa
slična kašici.

Treći korak:

Na odgovarajuću posudu stavite cediljku, a preko cediljke staviti čistu gazu, pa u nju istresti smesu
kokosa i vode.

Četvrti korak:

Gazu zatvorite i cedite. Ono što bude izlazilo iz gaze jeste domaće kokosovo mleko. Domaće kokosovo
mleko je mnogo bolja varijatna od kupovnog konzervisanog. Kokosovo mleko je gotovo za 15 minuta, a
ukus je puno bogatiji i lepši od kupovnog. Od ove količine dobićete oko 150ml kokosovog mleka.

SLADOLED

Prvi korak:

Slatku pavlaku umutiti u čvrt šlag, a belu čokoladu otopiti i ostviti da se malo ohladi.

Drugi korak:

U posebnu posudu mikserom umutit kokosovo mleko, kiselu pavlaku, šećer i vanilu. Mutite dok se šećer
skroz ne otopi i dok se na površini ne pojave mehurići.

Treći korak:

U predhodno umućenu smesu dodavati šlag malo po malo uz stalno mešanje varjačom. Na kraju kada
se sve dobro sjedini dodati i otopljenu čokoladu i kokosovo brašno, pa ve zajedno još vrlo kratko izmutiti
mikserom.

Četvrti korak:

Dobijenu smesmu istresti u plastičnu posudu sa poklopcem, koja je pogodna za zamrzavanje i stavti
potom u zamrzivač na najmanje četiri sata.

Posluživanje

Ako želite da zaista uživate u sjajnom ukusu ovoga sladoleda i da užitak bude potpun, možete da
poslužiti u kokosovom orahu i preliti odgore sa otopljenom čokoladom i posutu dodatno kokosom.
Mali kućni aparati uvek Vam lako i brzo pomaz u kuhinji. Takođe i ovog leta da bi Vam ubrzali proces
spremanja ove letnje poslastice, za Vas smo izdvojili Multipraktik FP-500, i mikser MX-500. Njihova
brzina i snaga olakšaće Vam sve radnje.

Prijatno!

Najnoviji recepti dana

Podelite